Den blir absolut inte torr, snarare tvärtom. Jag tycker fläskfile SKA tillagas i ugnen.
Bryn den gärna i stekpanna först så den får fin färg sedan in i ugnen tills den är genomstekt.
Det kan man sen variera i det oändliga. Jag brukar skära en skåra i filen innan jag lägger in i ugnen och fylla med något gott. Sen kan man linda in den i bacon. Smördegsinbaka eller ja vad som helst:)
Jag brukar ta det typ 200grader. Sen hur länge det behöver vara där inne vet jag inte riktigt. man kan väl kolla efter 30 min.
scrapparlotta skrev 2008-09-20 15:30:02 följande:
Kan man göra en hel fläskfile i ugnen, eller blir den torr då? Ska ha fläskfile i kväll med en god kantarellsås och ris. Men så tycker jag det är så tråkigt att bara skiva filen och steka skivorna.......så tänkte jag att det är så gott att grilla en hel file och då undrar jag om man kan göra den i ugnen istället....? Eller har ni andra förslag jag kan göra med filen?