• Gmml

    Vakumförpackade majskolvar?

    Köpte en burk majskolvar häromdagen som jag tänkte värma o äta ( värma i kastrull) alternativt grilla.
    Nu ser jag att det står på burken att de är vakumförpackade!
    Kan man inte äta dem då när man är gravid???????

  • Svar på tråden Vakumförpackade majskolvar?
  • lata kocken Johanna

    allt är OK om det är upphettat till mer än 60-65 grader i centrumtemp

    och majskolvar på burk är konserverade - inte bara vaccade

  • Gmml

    Jo just dessa är nog bara vacumförpackade!!
    Det står på burken.
    Men om de är ordentligt upphettade borde det inte vara någon fara då?

  • lata kocken Johanna

    som jag skrev så är allt OK så länge det är ordentligt upphettat = mer än 60 grader i centrumtemp

    och om det var på plåtburk eller glasburk med vätska i så var det en konserv - vaccat är bara att de sugit ut luften ur...
    det som man pratar om vaccat (då gäller det ffa köttprodukter) är luftfritt och utan vätska

  • Gmml

    Ja det var en plåtburk, fast ingen vätska i!
    Det pyste till lite när jag öppnade den, så nog var det vakumförpackat!!
    Men, när man kokar majskolven blir den väl över 60 grader, så jag åt den...o den var god!!

  • lata kocken Johanna

    det var en ny skum förpackning - den har jag aldirg sett?

    svensk?

  • Gmml

    Eldorados!
    Vanlig konservburk med 4 majskolvar i.
    Gul & grön etikett!
    Och så står det på att de är vakumförpackade!

  • lata kocken Johanna

    var de goda?

    vill hitta goda - icke träiga majskolvar

  • Malin L

    Jag äter Eldorados majskolvar ofta och jag har inte mått dåligt. Dom är ju så goda med smör och salt / Malin v.30

  • lata kocken Johanna

    klart att du inte mått dåligt

    1 de är kokta innan
    2 de är säkerligen steriliserade - annars kan den inte vara helkonserv (för jg tar för givet att de inte är kylvara)
    3 du värmer upp dom - så då är det aldrig ngn risk för listeria

  • Malin L

    Lata kocken Johanna:

    Du som verkar kunna lite om mat, sån rökt kassler som man köper i bit, är det farligt att äta den kall när man är gravid eller ska man hetta upp den först?
    Har precis tryckt i mig massa med kasslersallad och blev lite fundersam efteråt...

  • lata kocken Johanna

    nej den är precis som vanlig rökt skinka och den är ju inga problem att äta

    bara att den är gjord av kotlettraden istället för skinkan

    det man ska se upp med (med alla liknande produkter) är om det är kort datum på den och om den förvarats för varmt för då finns en minimal risk att det kan finnas skadliga nivåer av listeria i...

  • Malin L

    Tack så mycket för svaret! Då kan jag äta lite imorgon oxå!

Svar på tråden Vakumförpackade majskolvar?