Bor utomlands så helt andra råd här, sorry!
Sänder ett inlägg här nedan om frågan. Tydligen är SVENSKA ägg ok - AVUNDSJUK jag... =)
Hej! Jag undrar bara vad som gäller ang. ägg när man är gravid. Finns risk för salmonella om man köper svenska ägg och äter dem löskokta? Bör man vara försiktig med kalla såser, majonnäs etc. ute, (i Sverige) när man ej vet vart äggen kommer ifrån? Tack för en mycket givande och bra sida! MVH Maria
Svar
Hej Maria!
Roligt att du gillar vår sida!
Enligt Livsmedelsverket finns inte salmonella bland svenska höns, risken för att svenska ägg innehåller salmonellabakterier är enligt livsmedelsverket och smittskyddsinstitutet obefintlig/minimal.
Majonnäs som du köper i affären är oftast gjord på äggpulver från svenska ägg, så det är alltså ok att äta. Ska du äta mat eller kalla såser som innehåller råa ägg så se därför till att de är gjorda på svenska ägg, om du är osäker så fråga personalen i butiken.
Varma Hälsningar
Alma, My
Postat i Ägg, Är det ok att äta... | Inga Kommentarer »
Rått ägg?
mars 13th, 2008
Hej!Jag undrar om det är ok att äta rått ägg när man är gravid. Det används ju när man gör egen glass, parfait och vissa kalla såser. Hur fungerar det? MVH Frida
Svar
Hej Frida!
Din fråga är befogad då detta med råa ägg kan vara en fara. Anledningen till att man avråder gravida från att äta råa eller ?halvlagade? ägg är risken för salmonella. Enligt Livsmedelsverket finns inte salmonella bland svenska höns, risken för att svenska ägg innehåller salmonellabakterier är enligt livsmedelsverket och smittskyddsinstitutet obefintlig/minimal.
Ska du äta mat som innehåller råa ägg så se därför till att de är gjorda på svenska ägg och avstå vid utlandsvistelse.
Lycka till!
Varma Hälsningar
Alma, Johanna
Postat i Ägg, Är det ok att äta... | Inga Kommentarer »