• Boppi

    Varm smörgåstårta

    Tänkte göra varm smörgåstårta i helgen. Kalas med ca 20 gäster.
    Jag har aldrig gjort varm smörgåstårta förut så jag har kollat på nätet och alla recept jag hittat är men cr frache, purjolök, bacon och svamp. Det låter ju gott men jag skulle vilja göra nån med räkor i. Nån som har ett bra recept på det?
    SEn undrar jag om vilket bröd som blir godast; polarbröd, hönökaka eller köpt sm.tårtbotten från bageriet (det tycker jag i alla fall är godast till vanlig sm.tårta.)?

  • Svar på tråden Varm smörgåstårta
  • Leda74

    har ett annat recept men inte med räkar. säg till om du vill ha den.

  • Boppi
    Leda74 skrev 2008-09-23 11:59:31 följande:
    har ett annat recept men inte med räkar. säg till om du vill ha den.
    Jo, det vill jag gärna ha!
  • mamma till Leo

    Tycke Hönö är klart godast ...... när jag har gjort har jag bara haft fraiche rostbiff o purjo .....man kan ju stoppa i äpplen oxå blir syrligt o massa andra grönsaker som man kan värma upp

  • Cassanna

    Jag skulle bara byta ut bacon o purjolök mot räkor och dill, kanske minska aningen på creme fraishe och jag gillar polarbröd bäst eller juliakaka tror jag det heter...tjock hönökaka typ...
    garneringen på räksmörgåstårta skulle jag använda mig av räkor, ägg och dill istället och skippa ost. skulle lägga på det efter ugnen så det höll sig fräscht...lycka till

  • mamma till Leo
    Cassanna skrev 2008-09-23 12:04:38 följande:
    Jag skulle bara byta ut bacon o purjolök mot räkor och dill, kanske minska aningen på creme fraishe och jag gillar polarbröd bäst eller juliakaka tror jag det heter...tjock hönökaka typ...garneringen på räksmörgåstårta skulle jag använda mig av räkor, ägg och dill istället och skippa ost. skulle lägga på det efter ugnen så det höll sig fräscht...lycka till
    oj vad gott det lät
  • anorca

    Hej!
    jag har ett recept här som kanske kan passa.

    Gratinerade smörgåstårta..
    Ca 4-5 port

    Landgångsbröd (finns att köpa i de flesta affärerna oftas fryst)
    4 tomater 1 gul lök
    4 tomater,½paprika
    400g räkor
    2dl majonäs, 1dl rökt kaviar
    1 liten purjolök
    2 äggvitor
    Granering: räkor och dill
    Ugn 250g i ca 10 min

    1. Skala och hacka löken fint, tärna tomater och paprika. Fräs i smör en liten stund,.
    2. Skala räkor, tag undan några till ganering,skär i mindre bitar.
    3. Lägg två brödbitar på ett smort bakplåtspapper på en plåt, fördela tomatfräs över brödet och strö på räkor. Täck med två brödbitar ovan på.
    4. Ansa och finstrimla purjolöklen. Rör ner den i majonäsen och kaviaren.
    5. Vispa äggvitorna till ett hårt skum,rör försiktigt ner dem i majonässmeten. Bred ut smeten på brödet.
    6. Gratinera i mitten av ugnen i ca 10m min eller tills tårtan fått lite färg och är genom varm.
    7 Granera med räkor och dill..
    Hoppas att det var något i den här stilen du sökte..
    Annelie

  • Leda74
    Boppi skrev 2008-09-23 12:02:59 följande:
    Jo, det vill jag gärna ha!
    3 st. franska
    1 stor tub majonnäs
    5 st. kokta ägg
    ½ frusen gräslök (paket)
    3 dl grädde
    1 lök
    Ca 200 g rökt skinka
    Tomat
    Riven ost

    Ugnsvärme: 250° 15 min

    Koka äggen.
    Smörj en långpanna.
    Skär bort kanterna på franska skivorna och lägg ner i långpannan.
    Skär äggen i mindre bitar.
    Blanda ihop majonnäsen, äggen och gräslöken.
    Lägg röran över franskan.
    Lägg ett nytt lager franskan.
    Vispa grädden lagom.
    Skär skinkan i mindre bitar. (pizza)
    Hacka löken.
    Blanda ihop grädden, skinkan och löken.
    Lägg röran över franskan.
    Lägg ett nytt lager franska.
    Dela tomterna i mindre bitar.
    Fördela över franskan.
    Riv ost.
    Bre ut den rivna osten.

    Servera med en sallad.
Svar på tråden Varm smörgåstårta