Du måste logga in för att svara i en tråd.

  • Tuffs80

    Neting /nejonöga

    Törs man äta armrökt och stekt neting från umeälven tror ni.

  • Svar på tråden Neting /nejonöga
  • Tusseluren

    Huuu, vad äckligt, känner doften av grillad och stekt netting, men står det hos livsmedelsverket att du kan äta det så är det bara att äta på!!

    Är det säsong för det nu eller är det "alltid" säsong för det? Vet att min sambo och mina barn vill ha det, är från norrland oxå...

  • Tuffs80
    Svar på #2
    Det var väldigt gott även om man mår små illa. Gillade den skarpa smaken. Steker den i små bitar och sedan på med grädde. Ätes med potatis till. Säsongen är nu.
  • Tusseluren

    Då ska jag be mamma fixa lite nu när hon kommer hem, jag är uppvuxen på alla sorters fisk, men "småfisk" gillar jag inte, typ strömming, saltsill o liknande, förmycke småben... Men netting går inte och inte rökt fisk, om fisken kommer direkt från röken och fortfarande är varm så kanske lite, men det är mest rök"lukten" som jag inte klarar, resten av familjen blir överlyckliga när pappa kommer med sin hemrökta norska röding(som han fiskar själv), men jag bävar när den kommer, hela kylen luktar så illa och allt i kylen tar åt sig av det, mamma o pappa röker allt möjligt men det luktar ju apa, tycker jag. Även netting röker dom.

    Ska testa ditt recept till familjen, dom blir nog glada! Nekar ju inte familjen bara för att jag inte äter det.

  • Tuffs80
    Svar på #4
    Kan du inte stänga in det rökta i en låda? Tänkte så att de inte gör av sig så mycket i kylen?
  • Tusseluren

    Jo, d kan jag, ska köpa en låda stor nog som det får plats rökt fisk i som jag kan ha enbart till det, tack!

Svar på tråden Neting /nejonöga