Hur ofta lagar du palt/ kamser?
Det är min absoluta favoriträtt men tyvärr har jag inte redskap till att göra det själv ännu så jag röstade på Aldrig.
Lingonsylt, fläsk, bregottsmör och ett stort glas iskall mjök är givna tillbehör
Det är min absoluta favoriträtt men tyvärr har jag inte redskap till att göra det själv ännu så jag röstade på Aldrig.
Lingonsylt, fläsk, bregottsmör och ett stort glas iskall mjök är givna tillbehör
Vill bara tipsa om en mjölmix som man kan använda sig av som kommer från norge och heter raspeballer... smakar precis lika bra som vanlig palt och man blandar bara med vatten. Fast man kan bara göra flata så man måste steka fläsket på sidan av. Köpte min mix på ica kvantum!
Har hänt nån gång på jobbet bara, äterdet inte själv.
Har aldrig gjort helt själv, men det finns ju färdiga att köpa. Räknas inte dom
För det har jag väl kokat några gånger
Kams med messmörssås? Döden.
vad är det?? känns som att det inte är en vanlig rätt i Skåne
Kamser har jag aldrig hört, men palt händer väl att jag gör. Tycker det är jättegott!
(Palt, Pitepalt) benämningen mest i norra Sverige
(Kams) Södra Norrland.
(Klabbe) Dalarna
(Flubba) Blekinge.
(Raspeball / Klubb) i Norge
pitepalt... mums... kan nån norrlänning komma hit NU och laga det åt mig???
det händer ibland eftersom jag tycker det är supergott! (dock ej så nyttigt med smör...)
Pitepalt är ju sååå gott,men tyvärr så har jag inte lärt mig att göra det..
Mamma kan men det blir inte så ofta tyvärr...