• F  Love

    Bio mamman vill inte att barnet kallar mig för mamma inte heller bonusmamma

    Jag älskar mina bonusbarn, har två och två egna sedan tidigare äktenskap, men bonusbarnen är halvsyskon och båda har varsin biomamma...Båda barnen tycker att alla är precis de familjemedlemmar som man är bror,syster,mamma,pappa osv i kärnfamiljen. Den ena Biomamman tycker att allt är ok och vi har en jättebra dialog/samarbete/relation till varandra, den andre biomamman är det precis tvärtemot med..Hon hatar nog mig innerst inne och vill inte att vi ska lära känna varandra överhuvudtaget, vilket för mig är jätte ? Hur kommer det sig att hon inte är intresserad över att ens veta vem jag är, hur jag är osv när hon vet att jag ska leva med hennes barn. Barnet själv kallar mig för mamma...........(mitt namn) men när barnet pratar om sin bio mamma så säger barnet bara mamma, vilket jag tror att det är hennes sätt att skilja på biomamma och bonusmamman?! Biomamman ville inte ens en enda gång hälsa på mig. Hon vill alltså inte ha med mig överhuvudtaget att göra med??? Stackars barn, är min tanke. Barnet får inte ens nämna allt som vi gör för då blir biomamma ledsen...Hur ska man gå vidare för att få det bästa för de två? Någon som har erfarenhet, vet något svar? vad göra?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-09-25 19:54
    Jag och min man (barnens biopappa)tar ingen notis om att bonusbarnet kallar mig för mamma ......(mitt namn)Vi har även pratat med barnen om detta att det är upp till dom vad de vill säga namn eller-kalla oss för mamma, pappa osv. Jag är mycket medveten om att jag ALDRIG kan vara barnets mamma men jag är faktiskt en mamma och det tror jag gör lite ont i ena barnet när mina egna biobarn kallar på mig med ordet mamma. Själv tycker jag att det viktigare att alla barn/en (på jorden) ska vara älskade, ompysslade osv. Det är ju vi vuxna som ska vara föredöm till dessa små som ska växa upp...

  • Svar på tråden Bio mamman vill inte att barnet kallar mig för mamma inte heller bonusmamma
  • Kalle Karls mamma

    Du är inte hans mamma han har en mamma såklart att han inte ska kalla dej för mamma, han kan väll kalla dej för dit namn

    Jag hade oxo blivit måttligt irriterad

  • pheeeps

    Du är en jätte viktig person för detta barnet, men du är inte mamma eller bonus mamma....du är för barnet ditt namn. Hade mina barn börjat kalla deras pappas sambo för mamma hade jag blivit vansinnig!!!!

    Det är jobbigare för vissa att acceptera dom biologiska föräldrarna av den enkla anledningen att dom är ex!! Så e det bara. Försök att prata ensam med henne eller bara låt det vara, vill hon inte, så vill hon inte.

    Stor kram till dig för det enorma och fina jobb du gör med dina bonus barn. Värmer mitt hjärta att ni finns!!!

  • Zaria

    Kalle Karls mamma skrev 2008-09-25 16:17:33 följande:


    Du är inte hans mamma han har en mamma såklart att han inte ska kalla dej för mamma, han kan väll kalla dej för dit namnJag hade oxo blivit måttligt irriterad
    Instämmer.
    Var nyligen en tråd uppe om en bonusmamma som tyckte det var helt okej att säga att bonusarna var HENNES barn.

    Min son kallar sin bonuspappa för pappa,dock fröker vi hålla på att han får äga "pappa ****" Dock blir det lite speciel eftersom min son inte träffar sin riktiga pappa.
  • Min son å ja

    Aldrig att min son ska få kalla hans "ExtraMamma" för Mamma.. Då jävlar.. JAG e Mamma, inte hon..


    ♥♥Ensamstående Mamma till Liam 05-08-05!! & Pyret i magen BF 8:e Nov ♥♥
  • Emeraldy

    Nu är inte jag i din/er situation, men jag vill ändå berätta en sak.

    Jag har vuxit upp med min bonuspappa, jag bodde med honom från det att jag var 1 år så för mig har han alltid varit "pappa" vilket jag också har kallat honom. Min biologiska pappa har alltid funnits där också, men vi bodde väldigt långt ifrån varandra.

    Jag vet att min bio-pappa aldrig varit ledsen över att jag kallat min bonus-pappa "pappa". Han är nog bara väldigt lycklig över att jag hade turen att få växa upp med en bonus-pappa som alltid behandlat mig som jag vore hans eget kött och blod.

    Det allra viktigaste för en förälder borde vara att ens barn mår bra och har folk omkring dem som bryr sig om och tycker om dem, inte vad barnen kallar dem...


    Barn behöver kärlek, särskilt när de inte förtjänar den.
  • Frango

    Jag förstår bio-mamman, hon är ju mamma till sina barn och inte du. Tänk efter lite själv, skulle du vilja att dina barn kallade någon annan mamma?

  • Rebubblan

    Det är en extremt känslig fråga och jag tror med handen på hjärtat skulle nog de flesta av oss känna visst obehag för tanken att våra barn skulle kalla någon annan för 'mamma'. I mitt tidigare äktenskap var jag bonusmamma till en tjej som var 2 år när vi träffades och 9 år när vi skiljdes. Hon började fråga mig när hon var ca 6 år om hon fick kalla mig mamma, jag sa först nej, men när hon fortsatte fråga sa jag att det var inte upp till mig att bestämma utan det fick hon fråga sin mamma. Så en dag ringde hennes mamma upp mig och sa att dottern hade frågat henne. Jag sa att jag absolut inte ville trampa henne på tårna utan det var upp till henne vad hon kände sig bekväm med. Vi kom fram till en variant som ändå inte var 'mamma' men med samma innebörd och det kallar hon mig än idag fast det är 3 år sedan jag separerade från hennes pappa och han är omgift etc. Jag tycker innerst inne att hennes mamma var väldigt generös och öppen att trots allt låta mig få en 'föräldratitel' annat än mitt namn, för det ser jag absolut inte som en självklarhet.

    Samtidigt vill jag understryka att det bör vara barnen som styr om denna fråga ska vara aktuell överhuvudtaget. Det ska vara barnen som vill kalla en bonusförälder för något annat än deras förnamn, inget man ska pusha på dem för att man själv vill.

  • Ankiz

    Jag kan förstå att det är jättesvårt för biomamman att en annan kvinna tagit en del av hennes plats. Samtidigt är det ju som det är och man måste tänka på barnen först. Att hennes barn uppenbarligen blir älskad av en person till kan väl inte vara fel för barnet? Att hon kallar dig för "mamma xx" tycker jag verkar helt okej. Skulle säkert tycka att det var jobbigt om jag var biomamman men får man tänka efter så inser man det positiva i det hela! Tror verkligen inte att din bonusdotter har, eller kommer få, svårt att veta vem som är hennes biologiska mamma!


    ♥Mamma till Oliver 050922 och Lucas 070708♥
  • Garderobshylla

    Jag som biomamma skulle bli väldigt ledsen och sårad om mitt barn skulle börja kalla exets tjej för mamma, ens mamma*** lr nån slags föräldraroll.

    Min son kallar min sambo vid hans namn och det tycker jag är det bästa. Nu kommer han att få ett halvsyskon i november, det kommer jag dock att inte kalla för halvbror/syster utan det är en annan sak enligt mig.

    Detta är en jättekänslig fråga, och för mig är det tillräckligt jobbigt att veta att en annan kvinna lever och bor ihop med min son lika mycket som jag, och jag har ingen som helst kontroll över vad det är för en slags människa. Att hon faktiskt fungerar som en andramamma. Jag vill inte lära känna denna kvinna, det känns obekvämt för mig, jag är inte intresserad av hur hon är som person lr nånting överhuvudtaget, jag litar på att exet känner denna människa och ser till att min son mår bra hemma hos dom.

    Min sambo är inte pappa åt min son, det är jag som har allt ansvar över pojken dom veckor jag har honom, även om sambon givetvis hjälper till. Men han är väldigt omtyckt av pojken ser oss som en familj, likväl som han ser sin pappa och hanses sambo som en familj.

  • Zaria

    Förstår överhuvudtaget inte varförman ens kallar sig "bonusmamma" man är ingen mamma,däremot en familjemedlem och pappas nya flickvän/fru. Men någon ny mamma blir man inte förutsatt att det finns en biomamma med i bilden eller i livet.

Svar på tråden Bio mamman vill inte att barnet kallar mig för mamma inte heller bonusmamma