Recept på ananasmousse??
Nån som kan hjälpa mig med ett bra recept på ananasmousse??
Nån som kan hjälpa mig med ett bra recept på ananasmousse??
Ananasfromage
1 burk konserverad ananas i skivor, 835 g + spad ca 2 ½ dl
5 blad gelatin
2 ägg
3/4 dl socker
4 dl vispgrädde
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i ca 5 minuter.
Häll upp ananasen att rinna av och ta vara på spadet.
Mät upp ananasspad, ägg och socker i en kastrull och sjud blandningen på svag värme under omrörning tills den tjocknar. Ta kastrullen från värmen.
Låt vattnet rinna av gelatinbladen och lägg dem i den varma krämen. Rör om tills de lösts upp och kyl därefter krämen i kallt vattenbad. Rör om med jämna mellanrum.
Medan krämen kallnar, krossa hälften av ananasskivorna i en matberedare eller finhacka dem för hand. Blanda ner krosset i den ljumma krämen.
Vispa grädden. Vänd försiktigt ner ananaskrämen då den svalnat. Rör smeten slät.
Lägg en eller flera sparade skivor ananas i bottnen på en 2 liters form. Vill du ha ananasbitar på kanten av fromagen, häll så mycket fromage i formen som du vill ha. Ställ bitarna ovanpå fromagen, intill kanten och häll därefter i resterande kräm så att bitarna döljs.
Ställ fromagen kallt att stelna i ca 2 timmar.
Doppa hastigt formen i hett vatten och stjälp upp den på serveringsfat. Garnera med citronmeliss.
Inte mousse iochför sig men det kanske funkar ändå.