vitlöksbröd
nån som vet hur man kan göra eget vitlöksbröd?
nån som vet hur man kan göra eget vitlöksbröd?
Tillagningstid: Max 20 min
Svårighetsgrad: Lättlagat
Vitlöksbröd
Sätt ugnen på 225°C. Skär minibaguetter
längs med och sedan
i 2 cm breda stavar. Mixa persilja,skalade vitlöksklyftor,
salt och olivolja slätt i
matberedaren. Pensla brödstavarna,
rosta i ugnen 5?10 minuter.
minibaguetter
1/2 kruka persilja
1-2 skalade vitlöksklyftor
1/2 tsk salt
1 dl olivolja
Jag blandar smör, pressade vitlöksklyftor (ibland gräslök) och brer ett rätt tjockt lager på baguetter som jag skivat i lagom stora bitar. Sen in i ugnen tills smöret smält.
eller följande:
ta mjukt bröd, formfranska går bra
blanda bordsmargarin med krossad vitlök och rbed på bröden. Grädda i 200 grader tills de är klara, tar mellan 5-10 minuter
eller följande: (ger mindre smak men går betydligt fortare)
rosta formfranska, häll på olivolja, dela en vitlöksklyfta mitt itu och gnid den över brödet. klart!
vill du baka eget vitlöksbröd eller tänkte du mer på typ baguette med vitlökssmak??
Baguette kan du göra så här:
Köp färdigbakad baguette
METOD 1: Skär tjocka skivor av baguetten, pensla på lite olivolja o rosta i ugn, när brödet fortfarande är varmt gnuggar du med en ituskuren vitlök på det rostade... servera genast..
METOD2: Skär en skåra längs med hela baguetten, bre på bregott eller riktigt smör, o det ska vara ganska mycket. Pressa över flera klyftor vitlök över smöret. Rosta i ugnen tills smöret smält o brödet fått gyllene färg...
tack så jätte mycket :) ska prova nu
färdig bakad baguette så klart *lat* :)