• Dii

    vitlöksbröd

    nån som vet hur man kan göra eget vitlöksbröd?

  • Svar på tråden vitlöksbröd
  • Dodisens mamma

    Tillagningstid: Max 20 min
    Svårighetsgrad: Lättlagat

    Vitlöksbröd

    Sätt ugnen på 225°C. Skär minibaguetter
    längs med och sedan
    i 2 cm breda stavar. Mixa persilja,skalade vitlöksklyftor,
    salt och olivolja slätt i
    matberedaren. Pensla brödstavarna,
    rosta i ugnen 5?10 minuter.

    minibaguetter
    1/2 kruka persilja
    1-2 skalade vitlöksklyftor
    1/2 tsk salt
    1 dl olivolja

  • Dino78

    Jag blandar smör, pressade vitlöksklyftor (ibland gräslök) och brer ett rätt tjockt lager på baguetter som jag skivat i lagom stora bitar. Sen in i ugnen tills smöret smält.

  • Konvaljen

    eller följande:

    ta mjukt bröd, formfranska går bra
    blanda bordsmargarin med krossad vitlök och rbed på bröden. Grädda i 200 grader tills de är klara, tar mellan 5-10 minuter

    eller följande: (ger mindre smak men går betydligt fortare)

    rosta formfranska, häll på olivolja, dela en vitlöksklyfta mitt itu och gnid den över brödet. klart!

  • Nyfiken gul

    vill du baka eget vitlöksbröd eller tänkte du mer på typ baguette med vitlökssmak??

    Baguette kan du göra så här:

    Köp färdigbakad baguette

    METOD 1: Skär tjocka skivor av baguetten, pensla på lite olivolja o rosta i ugn, när brödet fortfarande är varmt gnuggar du med en ituskuren vitlök på det rostade... servera genast..

    METOD2: Skär en skåra längs med hela baguetten, bre på bregott eller riktigt smör, o det ska vara ganska mycket. Pressa över flera klyftor vitlök över smöret. Rosta i ugnen tills smöret smält o brödet fått gyllene färg...

  • Dii

    tack så jätte mycket :) ska prova nu

  • Dii

    färdig bakad baguette så klart *lat* :)

Svar på tråden vitlöksbröd