Riktigt kladdig kladdkaka?
Någon som har något bra recept på en riktigt kladdig kladdkaka?
Någon som har något bra recept på en riktigt kladdig kladdkaka?
Lite kladdig blir denna , men framför allt mycket god...
Kladdkaka med nougattäcke
*Du behöver:**
*
* 100 g smör
* 2 ägg
* 3 dl socker
* 1,5 dl mjöl
* 4 msk kakao
* 1 tsk vaniljsocker
* 1/2 tsk salt
* 50 g mörk choklad (minst 60 % kakao)
* Kokos till formen
* Cirka 100 g Odense nougat
*Gör så här: **
*
1. **Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smöra en form med löstagbar kant och bröa den med kokos.
3. Smält smöret i en kastrull.
4. Vispa samman ägg och socker, det går bra med handvisp.
5. Vispa ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt.
6. Tillsätt det smälta smöret och vispa väl.
7. Krossa den mörka chokladen och blanda ner i smeten.
8. Häll all smet i formen och grädda 17?22 minuter beroende på din
ugns effekt. För att vara säker på att få en kladdig konsistens
bör du känna med en sticka redan efter 15 minuter. När smeten inte
längre fastnar på stickan är kakan klar.
9. Ta ut kakan och låt svalna i cirka 5 minuter innan du hyvlar på
ett ca 1 mm tjockt lager nougat. Nougaten smälter och när den har
stelnat är kakan färdig att servera med vaniljglass eller vispgrädde
Den ska jag testa, men just nu har jag ingen mörk choklad hemma så jag behöver ett annat recept.
Jag har ett recept på en riktigt kladdig kladdkaka, ska bara hämta receptet...
2 ägg
3 dl socker
150 gr smält smör
4 msk kakao
1,5 dl vetemjöl
Vispa samman socker och ägg, rör i de andra ingredienserna, häll i en ugnssäker form med avtagbara kanter, ställ i mitten av ugnen på 175 grader i 25-35 minuter (beroende på ugn och hur kladdig du vill ha den, jag brukar ha den inne 30, å då blir den riktigt kladdig... )
Sen brukar jag medan kladdkakan e varm riva över mjölkchoklad så de smälter uppe på å sen stelnar när kakan svalnar, inget måste men gott...
Ta ut kakan lite tidigare än vad som står i receptet Så kan du styra om du vill ha kladdig eller inte...
mitt recept är klockrent:
1,5 dl mjöl
3 dl socker
3 msk kakao
2 ägg
150 g smält smör
Blanda alla torra ingredienser och tillsätt därefter äggen och smöret. In i ugn 170 grader ca 30 minuter. (du känner om den är klar)
godast om man gör den i en mindre form så den blir liten och tjock.