• Malia75

    Riktigt kladdig kladdkaka?

    Någon som har något bra recept på en riktigt kladdig kladdkaka?

  • Svar på tråden Riktigt kladdig kladdkaka?
  • Frontline

    Lite kladdig blir denna , men framför allt mycket god...

    Kladdkaka med nougattäcke

    *Du behöver:**
    *

    * 100 g smör
    * 2 ägg
    * 3 dl socker
    * 1,5 dl mjöl
    * 4 msk kakao
    * 1 tsk vaniljsocker
    * 1/2 tsk salt
    * 50 g mörk choklad (minst 60 % kakao)
    * Kokos till formen
    * Cirka 100 g Odense nougat

    *Gör så här: **
    *

    1. **Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smöra en form med löstagbar kant och bröa den med kokos.
    3. Smält smöret i en kastrull.
    4. Vispa samman ägg och socker, det går bra med handvisp.
    5. Vispa ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt.
    6. Tillsätt det smälta smöret och vispa väl.
    7. Krossa den mörka chokladen och blanda ner i smeten.
    8. Häll all smet i formen och grädda 17?22 minuter beroende på din
    ugns effekt. För att vara säker på att få en kladdig konsistens
    bör du känna med en sticka redan efter 15 minuter. När smeten inte
    längre fastnar på stickan är kakan klar.
    9. Ta ut kakan och låt svalna i cirka 5 minuter innan du hyvlar på
    ett ca 1 mm tjockt lager nougat. Nougaten smälter och när den har
    stelnat är kakan färdig att servera med vaniljglass eller vispgrädde

  • Malia75

    Den ska jag testa, men just nu har jag ingen mörk choklad hemma så jag behöver ett annat recept.

  • Tovas Mamma

    Jag har ett recept på en riktigt kladdig kladdkaka, ska bara hämta receptet...


    ~ Mamma till världens underbaraste Tova ~
  • Tovas Mamma

    2 ägg
    3 dl socker
    150 gr smält smör
    4 msk kakao
    1,5 dl vetemjöl

    Vispa samman socker och ägg, rör i de andra ingredienserna, häll i en ugnssäker form med avtagbara kanter, ställ i mitten av ugnen på 175 grader i 25-35 minuter (beroende på ugn och hur kladdig du vill ha den, jag brukar ha den inne 30, å då blir den riktigt kladdig... )

    Sen brukar jag medan kladdkakan e varm riva över mjölkchoklad så de smälter uppe på å sen stelnar när kakan svalnar, inget måste men gott...


    ~ Mamma till världens underbaraste Tova ~
  • MrsQ

    Ta ut kakan lite tidigare än vad som står i receptet Så kan du styra om du vill ha kladdig eller inte...

  • GoldDigger

    mitt recept är klockrent:

    1,5 dl mjöl
    3 dl socker
    3 msk kakao
    2 ägg
    150 g smält smör

    Blanda alla torra ingredienser och tillsätt därefter äggen och smöret. In i ugn 170 grader ca 30 minuter. (du känner om den är klar)

    godast om man gör den i en mindre form så den blir liten och tjock.

  • Malia75
    Zanna1983 skrev 2008-10-04 11:08:39 följande:
    www.recepten.se
    Jo, jag vet att man kan söka på nätet, men det bästa är att få recept av någon som redan testat och VET att den blir kladdig.
  • Malia75
    MrsQ skrev 2008-10-04 11:05:13 följande:
    Ta ut kakan lite tidigare än vad som står i receptet Så kan du styra om du vill ha kladdig eller inte...
    Nja....jag brukar göra en kaka som alltid blir lite torr i kanterna hur kladdig den än är i mitten och det vill jag helst undvika. Jag vill ha den helt kladdig!
  • Zanna1983
    Svar på #8
    Jag vet ju det eftersom att det är den jag alltid använder
Svar på tråden Riktigt kladdig kladdkaka?