enkel kalops någon?
jag är så otroligt sugen på att laga nån slags kalops eller gryta idag. jag vill att det ska vara så enkelt som möjligt, grytbitar o lite rotfrukter, gärna vitlök och så också.
tipsa mig :)
jag är så otroligt sugen på att laga nån slags kalops eller gryta idag. jag vill att det ska vara så enkelt som möjligt, grytbitar o lite rotfrukter, gärna vitlök och så också.
tipsa mig :)
Kör med "man tager vad man haver". Bryn ett gäng grytbitar, fläsk eller nöt) och häll i en halv liter vatten på det och låt koka under lock, rör om ibland. En halvtimme innan köttet är klart (efter ca 1,5 timme) så lägger du i olika soppgrönsaker (rotfrukter, morötter, gul lök) och så salt och peppar, och koka en halvtimme till. Vill du pressa i ett par vitlöksklyftor så gör det. Red av med maizenaredning och servera med ris, potatis eller potatismos. Sallad till det.
jag köpte ett gäng grytgrönsaker, palsternacka etc etc.
tro de kommer blir gott..
är de några fler kryddor än lagerblad, kryddpeppar salt o vitpeppar som behövs?
köttbuljong kan man kanske använda att koka upp grytbitarna i efter stekningen?
Ohhh jag har alltid lagerblad och kryddpeppar! Det SKA smaka kalops på "riktigt"
Jag måste rekommendera tryckkokare. Fick en sådan av min svärmör och istället för att det tar flera timmar för att bli sådär mört att det faller sönder går det på c:a 40 min. Dom är rätt dyra, men man kan ju alltid önska sig en i julklapp.
Och jag håller med, riktig kalops ska vara med mycket kryddpeppar och lagerblad. Jag brukar pilla in pepparkornen i en sån där tesilsboll och låta den koka med. Sedan fiskar man bara upp den. Jag tycker det låter som om du har handlat det som behövs. Fast du nämnde inte lök?
För att förtydliga och sedan häller du löken och ev vitlöken och kokar med.:)
jag tog med vitlöken i allafall, det var gott, men all annan smak försvann dessvärre. nästa gång kör jag utan vitlök.
det är ju av första gången man lär sig och vet vad man ska göra anorlunda framtida tillaganden.. hehe.
tack för all hjälp!