vet nån recept till friterade kyckling? ( kinesisk)
jag vill ha recept till den riktiga friterade kycklingen som man äter på kinesisk restaurang.
jag vill ha recept till den riktiga friterade kycklingen som man äter på kinesisk restaurang.
Det går väl att köpa såndär deg i affärerna som man rullar in kycklingen i och friterar.Vet inte vad det heter och har ingen anign om vilka kryddor dom använder men det är nog bara att prova sig fram.
Vill oxå ha receptet, vet att det finns att köpa men vill göra min egen.
1 dl vetemjöl
1 ägg
1 dl vatten eller öl
1 knivsudd salt (vitpeppar)
1/2 msk smält smör
Vispa/rör ihop ingredienserna försiktigt. Se till att smeten inte blir för tunn. Smaka noga av. Mängden salt och peppar måste du anpassa till hur kryddat det är som ska friteras. Doppa de torra eller panerade bitarna i smeten och fritera omedelbart i cirka 165- 185 grader. Eventuellt kan man försteka vid en lägre temperatur i oljan.
Försteka? Altså att man steker kycklingen innan man doppar den i frityrsåsen?
Aldrig testat att försteka, friterar kycklingen direkt
Men det var det du menade?
Det där är ett recept som jag hittat på internet så jag tror att det menade så, men jag är inte säker eftersom jag inte testat.
Men fritera kycklingen rå, det brukar bli jättebra
Man kan även fritera kycklingen en sväng, ta upp dem, torka av dem lite och doppa igen och friter igen. SÅ de blir typ dubbelfriterade.