Akut recept på god hemmagjord bearnaisesås?
Söker ett gott recept på hemmagjord bearnaisesås som inte tar allt för lång tid att göra. Någon som har något gott på lager? Ska iväg och handla om 20 minuter så det är lite akut!
Söker ett gott recept på hemmagjord bearnaisesås som inte tar allt för lång tid att göra. Någon som har något gott på lager? Ska iväg och handla om 20 minuter så det är lite akut!
Beskrivning av recept
Här är ett klassiskt recept på bearnaisesås. Béarnaisesås är enkel och mycket god bara man fått lite kläm på det - vips så har du supergod hemgjord bearnaisesås. Såsen får smak av vinäger, dragon och smör. Hackad persilja eller dragon är också gott i.
Ingredienser till recept
3 äggulor
0,5 dl vitvinsvinäger
0,5 dl torrt vitt vin eller vermouth
1 msk schalottenlök, finhackad
4 msk färsk dragon, finhackad
Salt och nymalen vitpeppar
50 gram smör i bit
125 g smör, smält
Tillagning av recept
Smält smör i en kastrull. Låt stå vid sidan.
Koka vinäger, vin, schalottenlöken, 2 msk av dragonen, salt och peppar i en kastrull tills omkring någon msk återstår. Låt svalna.
Sjud vatten i en stor kastrull till vattenbad.
Förbered lite blött papper eller disktrasa där du kan ställa en bunke och vispa utan att hålla i bunken.
Kläck äggen i en rostfri bunke och vispa dem fluffiga över vattenbadet. Det tar omkring en minut.
Tillsätt vinägeressensen under vispning.
Rör i smörbitarna som sakta får smälta.
Tillsätt sedan det smälta smöret
droppvis under vispning tills bearnaisesåsen är tjock och slät.
Rör i resten av dragonen och smaka av bearnaisesåsen med salt och peppar samt ev. vinäger och mer dragon.
Tack Vernis
Det låter gott! Den får det bli.
har ett supergott alternativ till vanlig fet b-sås
kall b-sås
1 burk lätt creme fraiche
1 tsk torkad dragon
1 msk dragonvinäger eller 1 msk vitvinsvinäger(ev låt den torra dragonen ta smak i vitvinsvinägern några minuter)
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1/2 dl finhackad persilja
1/2-1 msk riven gul lök
blanda alltihopa och vips har du en god lätt sås
alla jag bjudit den på har velat ha receptet
mums!
jag gör alltid fet b-sås med bara smörtärningar, skär sej aldrig..vilket brukade hända med den klassiska varianten..inte kul när man monterat ner 1 kg smält smör i 10 gulor men det brukar gå att rädda om man startar om med några nya gulor o vispar försiktigt i det skurna...gäller både bearnäs o majjonäs
ibland räcker det med några droppar kallt vatten för att styra upp katastrofen också
rix morron zoo hade ngt i morse kolla deras hemsida