Tips på pastasåser
Skulle bli glad om ni ville dela med er av era recept på goda pastasåser.Och som inte är alltför krångliga.
Tack på förhand !
Skulle bli glad om ni ville dela med er av era recept på goda pastasåser.Och som inte är alltför krångliga.
Tack på förhand !
Tärna kassler, stek det med lite champinjoner och paprika. Häll sedan på grädde. låt koka ihop med lite chili sås i och servera med tagtelli
såsen är gjort på 15minuter
1 paket chorizokorv
1 paket bacon
1 burk champinjoner
5 dl mjölk
4 msk idealmjöl (redning)
2 msk margarin
svartpeppar
bryn korv, bacon och champinjoner. Vispa ihop såsen i en kastrull under tiden. När såsen kokat upp så häller du den över korvblandningen. Blanda ihop och låt puttra några minuter. Servera med nykokt pasta.
creme fraich och blue chesse..värm och 2 klyftor vitlö i...mums..
Åh, vad gott era recept låter ! Måste prova snart !
Tack !
I burk tacosås
I burk skivad ananas
I burk creme fraiche
I burk räkor i lag
Koka upp tacosåsen. Tillsätt ananasen, skurna i bitar, rör i creme fraiche. Låt koka upp och ha till sist i räkorna, SoP. Servera med tagliatelle. Snabbt och enkelt!
Keldas ostsås oxå lägger man till ädelost och hackad skinka. Mumma.
Strimmla lövbiff mkt små bitar.
Stek snabbt på medelvärme.
Strimmla morötter! Låt steka ca 1min så blir de knapriga.
Ev. Ärtskivor i kan vara gott
Häll i lätt creme fraiche. Peppra med massa grönpeppar, rosepeppar, svarpeppar, vitpeppar (finns 4 sorters peppar i 1 kryddburk i affären) salta.
Supernice! och snabbt som attan!
Bona appettit (eller hur det nu stavas....!)
Fräs 1 paket bacon & en mindre purjolök, i med två burkat lätt-creme fraishe & koka upp. I med en helt paket (en trekant) kvibille ädelost (den röda är min favorit) & koka tills allt är smält.
Underbart gott...tycker inte ens om ädelost vanligtvis...går på ca 15 minuter!
4 portioner pasta
2 dl crème fraiche
3,5 dl mjölk
1-2 msk pressad limesaft (eller citronsaft)
300 g varmrökt lax
½ dl klippt dill, fryst eller färsk
1 krm svartpeppar
1 squash/zucchini
ca 2 msk maizena eller idealmjöl
Gör så här:
Koka pasta enligt anvisning på förpackning. Skär squash i mindre bitar.
Blanda crème fraiche, mjölk, saft av lime/citron och mjöl i en kastrull och låt koka upp. Tillsätt squash och låt koka 3-5 minuter.
Skär laxen i mindre bitar och blanda ner i såsen tillsammans med dillen. Låt allt bli varmt. Smaka av med svartpeppar och lime/citronsaft.
Servera såsen med pasta och grönsaker
Pasta:
2 portioner pasta, gärna fullkornstagliatelle
Pastasås:
3-4 skivor lövbiff
1 röd lök
1 liten burk, ca 300 g champinjoner eller 150 g färska champinjoner
1,25 dl matlagningsgrädde
½ dl vatten
salt
svartpeppar
Gör så här:
Koka pasta.
Hacka löken och om du använder färska champinjoner skär dem i skivor. Stek dessa i olja eller flytande margarin i ca 5 minuter. Salta lite. Skär under tiden lövbiffen i strimlor.
Stek lövbiffstrimlorna tillsammas med löken och champinjonerna ca 5 minuter.
Häll på grädden och vattnet och låt småkoka ca 3 minuter. Smaka av med salt och lite svartpeppar.
Servera med den nykokta pastan och en grönsallad.
Lite olivolja i en kastrull, sedan i med ekologiska passerade tomater, riv i lite vitlök, salta och peppra. Lite mjölk (för att ta udden av det syrliga) eller mozzarella, några basilikablad.. Låt puttra ett tag tillsammans med al dente-kokt pasta (så att pastan fortfarande har ett rejält tuggmotstånd när den sedan får puttra e stund tillsammans med såsen), servera sedan med en massa parmesan!