• Piggo

    Har du ett bra recept på potatissallad? Dela med dig!

    Vi ska ha barndop om en vecka och tänkte bjuda på kallskuret och egengjord potatissallad. De köpta är sååå äckliga! Problemet är bara att de recept man hittar på nätet inte har någon garanti för att vara goda, men så tänkte jag att om man frågar FL-folket så får man ju garanterat recept som är testade och godkända!

    Så kom igen, har du något recept på en riktigt god potatissallad man kan göra kvällen innan? Dela med dig! :)

  • Svar på tråden Har du ett bra recept på potatissallad? Dela med dig!
  • Angelven

    Jag har väl iofs inget "recept" men jag brukar höfta till en som blir väldigt bra - mycket potatis och inte så mycket klet är tanken:

    För 4 personer:

    Lagom mängd kall potatis skärs i grova skivor
    Blanda med en rejäl klick av gräddfil eller cremefraiche, lagom för att kleta ner allt men inte mera.
    Klicka i en matsked slotts senap eller dijon
    En liten grabbnäve kapris
    Antingen en finhackad liten lök eller motsvarande mängd purjolök, lite grövre skuren
    Krydda med salt och nymalen svartpeppar efter smak
    Rör runt utan att krossa potäterna

    Servera

  • Yummie

    Detta receptet har jag gjort hundra ggr nu o älskar det! Det finns på recepten.se

    * 700-800 g potatis
    * 2 syrliga äpplen
    * 1 liten bit purjolök eller ½ röd lök
    * 1 bit ca 15 cm gurka
    * ca 8 rädisor

    Dressing:

    * 2 dl gräddfil
    * 1 dl lättmajonnäs
    * 2 msk senap
    * 1 krm salt
    * ½ krm vitpeppar
    * 2-3 msk finhackad gräslök

    Gör så här:

    Koka potatis (helst färskpotatis) och låt kallna.

    Gör dressingen: Rör samman gräddfil och majonnäs och smaksätt den med senap och kryddor i en skål. Blanda i gräslöken.

    Skär den skalade och kalla potatisen, äpplena och gurkan i tärningar.

    Ansa och skär purjolöken i tunna strimlor eller hacka rödlöken i små bitar.

    Tärna rädisorna.

    Lägg i skålen med dressingen och rör om ordentligt men försiktigt.

    Låt gärna salladen stå en stund och ta smak.

    Servera den kall till kött-, fisk- och fågelrätter.

    Finns recensioner på recepten.se

  • Piggo

    Låter jättegott, båda recepten! Får kanske göra flera...

  • Piggo

    Tack för att ni delade med er, glömde jag ju säga!

  • Kkarin

    Jag är förtjust i vinegrätt-potatissallader. Detta är min favorit. Personligen tycker jag att denna potatissallad ska stå ett dygn för att smaken ska komma fram. Den smakar inte likadant när den är nygjord och när den fått stå ett tag.

    0,6 kg kokt potatis
    2 msk vitvinsvinäger (kanske lite mindre)
    4 msk olivolja
    1 st vitlöksklyfta(or)
    1 msk ljus fransk senap
    vitpeppar
    salt

    3 msk persilja, finhackad
    3 msk gräslök, hackad
    rödlök

    1. Koka potatisen och låt den svalna. Dela den i större bitar.

    2. Blanda samman dressingen. Slå dressingen över potatisen och rör om mycket försiktigt så potatisen inte trasas sönder.

    3. Ställ potatissalladen kallt någon halvtimme före servering.

  • Nina1982

    Jag har en som jag brukar göra, gillar inte de där med klet så mycket så då komponerade jag ihop denna en dag. O god blev den! Har inga direkta mått

    Potatis kokt o delat i önskad form o storlek =)
    Rödlök
    Paprika
    Fetaost
    ev avocado
    Rapsolja
    Balsamvinäger
    Salt
    Svartpeppar

    Blir kanongod!

  • Pelargonen

    Kokt potatis som klyftas, alternativt små färskpotatisar

    En sån där "halv-måne-formad" plastförpackning med fetaost i olja

    En finstrimlad rödlök (eller två om man gillar lök väldigt mycket)

    Klart! Smaskigt!

  • LAV0LINA

    Jag brukar göra en utan en massa gegg!
    Har heller inga mått utan kör på känn.

    Har lite olika sorters vanlig sallad (isbergs, rouccola, spenat etc etc, blanda friskt)
    Kokta småa färskpotatisar (annars går det bra med vanliga också, men dela dom litegrann.
    Släng i grönsaker, typ gurka, paprika tomat etc etc det ni tycker är gott. Jag brukar också ha i lite rödlök, och sen - det viktigaste av allt - syltlök och fetaost
    Blir härtligt.
    Har köpt på ICA en olivolja med vitlök i. Brukar ringla över lite sånt lite balsamvinäger och så krydda på lite mer italiensk salladskrydda.
    Mums!
    Då får man verkligen en sallad också

  • LAV0LINA
    Svar på #8
    oj, jag brukar krydda på meD italiensk salladskrydda
  • Kaldorei

    Min moster gjorde en god sallad till midsommar. Hon hade köpt eldorados färdigtärnade potatis på burk, kostar typ 10 kronor burken. sen var det gräddfil och cremefraische, kapris, lite vitlök och gräslök, skitgott blev det!

  • Labrat

    brukar göra en supergod potatissallad, hade faktiskt den på vårt dop härom veckan;

    potatis
    turkisk yoghurt(eller creme fraiche eller meze yoghurt)
    pesto
    inlagd vitlök
    rödlök
    soltorkade tomater

    blandar allt utom potatisen först så att det blir lagom proportioner o god smak, sen blandar jag i potatisen
    Supergott!!

  • La Lola

    Kokt, tärnad potatis

    Blandas med gräddfil, majonäs, senap och strimlad purjolök (på sommaren kan man ta färsk gräslök)

    Lite salt o grovmalen svartpeppar.

    Klart!

    (inga mått finns, jag blandar tills det smakar gott o är lagomt kletigt)


    //3 år tog det - jag ska bli mamma igen
Svar på tråden Har du ett bra recept på potatissallad? Dela med dig!