Hur länge håller sig lagad mat i kylen?
Gjorde en maträtt med ris o kyckling i torsdags.. tror ni det är ok att äta av den idag?
Gjorde en maträtt med ris o kyckling i torsdags.. tror ni det är ok att äta av den idag?
Se och lukta på den, så märker du det...
mmm
hur ska det lukta då ? unket?
Det brukar iaf hålla sig i 4 dagar.
Om du inte haft det stående framme.
om det var i torsdags så borde det vara ok idag.
luktade på den... luktar kryddigt fortfarande med en frän doft också.. vet ju inte om det är kryddorna eller om den är oätbar?
Slang det om du ar tveksam!
Jag tror säkert inte den hunnit bli så dålig så den luktar fränt på dessa dagar.
Snarare att den tagit någon bismak från kylen.
Men det försvinner när du värmer det.
hmm tveksam...
haha min lunch ju, är på jobbet och kommer inte ifrån.. mitt värdsliga problem idag
5 dagar brukar jag räkna med att det håller sig.
Är du tveksam så ska du inte äta maten.
Men jag är upplärd av min mamma och hennes mamma.
Nu för tiden slängs det bara mer och mer mat,för att folk inte VET hur länge maten håller.
De har inte heller lärt sig att ta reda på hur man tar reda på om den är dålig eller ej..
Folk läser på dautumstämplar och blir nojiga i huvudet.
Du KÄNNER om det luktar illa.Det kan jag lova.
Sedan finns det vissa saker man ska vara särskilt försiktig med.
Råa saker.
Rötmånad.
Mjölk som stått framme.
Potatismos.
Och vissa saker som man nästan alltid kan vara ganska säker på.
Din mamma borde ha lärt dig
Det har gått 3 dagar.Om du stoppade in maten i kylen en kort tid efter du lagat den kan jag nästan svära på att den är ok.
Saker luktar inte precis som när man stoppar in det direkt efter några dagar.
Det tar smak av plast och annan mat.
Så jag hade inte tagit notis om lukt efter 3 dagar.
Man kan också kolla efter förändringar i utseende.
Ät inte det då
hmm jag äter nog.. lagad mat i affärer brukar ju ha en hållbarhet i ca 5 dagar
jag åt aldrig.. kycklingen smakade järn på nå sätt.. usch.