Hur gör man Langos????
Hej
jag är så sugen på Langos, och stället i stan som gör dom är stängt..
vet ngn hur man gör dom?
tack
Hej
jag är så sugen på Langos, och stället i stan som gör dom är stängt..
vet ngn hur man gör dom?
tack
Gör en receptsök på t.ex. www.ica.se, så hittar du recept
Det här receptet har jag följt ett par gånger och mina blir lite tjockare och inte så hårda som de Langos man köper på marknader men jag har fått bättre betyg av kompisar som ätit mina än de som de ätit ute!
Recept:
25 g jäst
3 dl vatten (ljummet)
1 stor kokt potatis (riven)
1 tsk salt
7 dl vetemjöl
1 dl mjöl till utbakning
olja till fritering (ca 7 dl)
Fyllning:
Crème fraiche / gräddfil
Lök (hackad)
Stenbitsrom (röd/svart)
Räkor
Pressad vitlök utrörd i vinäger
Rör ut jästen i det ljumma vattnet.
Blanda med riven potatis, salt och mjöl.
Arbeta till en slät, blank och ganska lös deg.
Jäs degen i 35-40 minuter.
Arbeta in lite mer mjöl i degen på mjölat bakbord. Dela degen i 8 bitar.
Kavla ut ovaler, ca 15 cm långa. Jäs dem ca 10 minuter på väl mjölat bakplåtspapper
Hetta upp oljan, 3-4 cm i en tjockbottnad panna. Fritera brödet någon minut på varje sida.
Fyll med gräddfil/creme fraiche, hackad lök, riven ost, stenbitsrom ev räkor.
tack, nu skall jag baka Langos
KAn man använda vitvinsvinäger?
Åh, blev jag sugen nu eller? Åt langos i fredags, vill ha mer.
jaaaaaaaa det är ju så gott
Vi hade även riven skinka och riven ost till sonen på 4½ som inte tycker om räkor och det var tydligen en hit det med!
När det gällde vitlöken så använde vi tyvärr ingen så jag vet inte hur man kan göra... men det borde väl fungera med vitvinsvinäger också.. testa och se.
ååå tack så mkt
åhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh va gott!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
åh, tack för receptet!
men om man är sugen på det jättesnabbt så är det faktiskt mycket gott om man använder sig av rostat bröd. Bara att rosta och sen ha på allt man vill ha på... supergott det med!
Åh, detta måste jag pröva!