• Ms Leia

    Förvara citronpaj med maräng, snabbt svar!

    Hej,

    håller på att baka min första citronpaj som ska ätas ikväll. Pajskal/citronkräm/maräng.

    Hur ska jag förvara den?

    Läste nånstans att marängen blir mjuk i kylskåp? Men klarar den att stå framme?

  • Svar på tråden Förvara citronpaj med maräng, snabbt svar!
  • littlemum

    Hade en sådan på jobbet. Den stod i kylskåp ett dygn och då hade marängen iaf inte blivit mjuk. Jag hade haft den i kylskåpet, är lite allergisk mot mat som står framme


    Ibland lyser solen med sin frånvaro
  • Ms Leia

    Ja det är ju jag också ;)

    De har såna på ett fik jag brukar gå till, och de står i kyl också.

  • littlemum

    Det går inte att lägga på marängen innan serveringen då?


    Ibland lyser solen med sin frånvaro
  • Fracklands

    Marängen kommer inte att bli hård oavsett hur du förvarar den. Maräng på citronpaj är mjuk hela tiden! Maräng blir hård när den torkar i ugn på 100 gr i typ 2 tim!

  • Ms Leia

    Jo det vet jag att den inte blir...

    Jag bara förstod på personen som skrev det att det hade blivit något konstigt med den.

  • Lisa79

    Åhh va himla gott det lät!
    Har du lust att dela med dej av receptet?

  • Ms Leia

    Lisa79:

    Den var jättegod. Receptet hittade jag i en blogg om tårtor här på FL.
    Hon heter JFL, gå in på hennes sida och sen klicka på blogg. Det är bloggen som heter "tårtor och andra mjuka kakor" tror jag.

    Receptet låg rätt långt bak... det var många sidor.

Svar på tråden Förvara citronpaj med maräng, snabbt svar!