Det här blir riktigt gott:
ca 8 stora bitar, man gör två bottnar i varsin form som man sedan lägger ihop med chokladglasyr emellan, samma glasyr ovanpå. Det går också bra att göra en hög botten som sedan glaseras, d v s ingen fyllning.
Bottnar:
3,5 dl mjöl
2,5 dl socker
1 tsk bakpulver
0,5 tsk bakpulver
1 dl fin kakao
175 g mjukt smör
2 stora ägg
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl creme fraiche
Kör allt i matberedaren till en slät smet. Fördela i två(smorda) springformar, jämna till och grädda i ca 30 min i 175 grader. Känn efter med provsticka som ska vara torr. Låt svalna lite innan de lossas.
Glasyr:
75 g smör
175 g fin mörk choklad( i småbitar)
5 dl florsocker
1 msk sirap
1,5 dl creme fraiche
1 tsk vaniljsocker
Smält choklad och smör, låt svalna lite. Blanda i allt utom sockret. Sikta i florsockret så det blir klumpfritt. Blanda noga.
Lägg i ihop bottnarna med en tredjedel av glasyren emellan. Täck kakan med resten av glaysren. Vi brukar dekorera med non-stop.