• MånseKattan

    Måste jag ha skorpmjöl i mina köttbullar??

    Ska just ställa mig & laga till goda köttbullar & upptäcker att jag saknar skorpmjöl!!

    Smular dom i sönder om jag gör dom utan??

  • Svar på tråden Måste jag ha skorpmjöl i mina köttbullar??
  • Tecken

    Nej, jag brukar aldrig ha ströbröd i mina köttbullar. Blir ingen skillnad i koncistens, bara i mängd.

  • Nisseblubb

    Gör som med Wallenbergare! Mer ägg och grädde :)

  • raspberryrevolution

    man kan ha en kokt potatis eller havregryn istället.

  • Annisens81

    Nejdå.. släng i ett extra ägg.. jag använder inte mjöl.. fast det är lättar att göra pannbiff då de köttbullarna delar sig lätt..

  • Solskensmor

    Potatismjöl går utmärkt att använda...

  • MånseKattan

    Är det inte samma sak?


    Tecken skrev 2008-10-28 15:46:05 följande:
    Nej, jag brukar aldrig ha ströbröd i mina köttbullar. Blir ingen skillnad i koncistens, bara i mängd.
  • Lilla näktergal

    Har du skorpor hemma? Annars rosta en macka och smula ner. Det går att göra utan, det är mest för att de inte ska bli så hårda. Blir ju mer som hamburgare utan skorpmjöl och mjölk. Man kan ha kokt potatis också, men det krävs ju lite förberedelser då.

  • MånseKattan
    Svar på #7
    Rosta en macka?? D låter bra. Då ska jag ut & göra d direkt. Tack alla för snabba svar!!
  • Tecken
    MånseKattan skrev 2008-10-28 15:47:22 följande:
    Är det inte samma sak?
    Jo, det är samma sak - har jag argumenterat mot eller?
  • gaffsan

    Det går bra utan skorpmjöl. Ägget binder ihop smeten. skorpmjölet är för att göra bullarna lite porösare.Om du vill kan du mosa kall kokt potatis i eller ta lite havregryn med lite vatten eller mjölk. En del tar sesamfrön i smeten. Men som sagt det går bra med färsen och ett ägg. Tror det finns tusen varianter på köttbullssmet.

  • mimmi 1

    nu har du ju redan gjort dina köttbullar, men till en annan gång kan jag tipsa om en vanlig fralla.. inte rostad, utan färsk, ta bort kanter, smula den lite och lägg i mjölk.. sen när den grötat till sej, så har du i alla övriga ingr.

    det blir saftiga köttbullar då... havregryn brukar jag åxå blanda i, och samma sak där, låt dom ligga i mjölken och svälla... (jag använder aldrig ströbröd)

Svar på tråden Måste jag ha skorpmjöl i mina köttbullar??