morotskaka
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel ( jag brukar ha i lite kardemumma osså men det är en smaksak)
100 g smält smör el flytande margarin
3 dl ganska grovt rivna morötter
glasyr:
150 gr kesella
1,5 dl florsocker
50 gr smält smör
1 tsk vaniljsocker
Vispa ägg och socker poröst. Blanda ner övriga ingredienser. Blanda väl! Hälli smord och bröad form ( typ springform) ca 23 cm i diameter. Grädda i 175 grader i 40-50 min.
Lossa kakan och vänd upp på ett fat. Låt svalna. Blanda glasyren = rör florsocker och kesella, i med smält smör och vaniljsocker. Bred över kakan flödigt. ( Är som jag en gottegris som tycker mest om glasyren så kan man med fördel ta all kesella)
NJUT!!!!!!!