Fläskfile, hur många grader?
Som frågan lyder; Hur många grader ska det vara inne i en fläskfile när den är färdig?
Som frågan lyder; Hur många grader ska det vara inne i en fläskfile när den är färdig?
Säger man inte 75-77 grader på fläskkött?...
Har bestämt för mig att en helstekt fläskfile rekommenderas att ligga runt 67-68 grader, sen ska den vila en stund innan man skär upp den.
Tack för svaren
Jag vet iaf såhär mkt. Fläskkött ska vara stekt helt igenom och inte rosa inuti som nötkött kan vara..
Kika in på Alltommat.se ,de har många fina tips!
Har nu lagat min fläskfile, vid 72 grader var det fortfarande rosa saft, helt perfekt vid 78 grader. hade i cantado ost och stekta champinjoner, råstekt potatis till.
Lustigt att de på Allt om Mat säger att man ska ta ut den vid 68 grader. Läste lite recept där efter att ha tipsat dig. För ett par veckor sedan gjorde jag en helstekt i ugnen, hade ingen termometer men i receptet stod det 20 min i ugn ,men jag tyckte den var för rosa då och hade den inne lite längre. Det är ju fläskkött och ska inte vara rosa! Ska försöka komma ihåg ditt tips om 78 grader!