Stuvad spenat
Har massa stuvad spenat kvar sen igår och undrar vad jag kan göra utav den? jag vill prova nå nytt.
Har massa stuvad spenat kvar sen igår och undrar vad jag kan göra utav den? jag vill prova nå nytt.
Det som däremot inte är en myt är att spenat blir giftigt om man värmer upp det. Det beror på att det finns bakterier i spenat som bildar enzymer som omvandlar nitrat till nitrit. Nitrit är farligt för småbarn men kan vara farligt för vuxna i större mängder då det bildas Nitrosamine som är bland annat cancerframkallande. När man värmer maten en andra gång kan de här enzymerna omvandla ännu mer, så var försiktig med att värma upp spenat.
Oj det visste jag inte då får det bli annan mat idag istället
Måste då fråga hur det kan få säljas färdigstuvad spenat? Den är ju tillagad en gång eller blir enzymerna ofarliga om man fryser dem först och tillagar den sen??
Det kan jag tyvärr inte svara på men sök på google så finns det att läsa om det.