• Kindibary

    Blodkorv - Hur steker man den? - snabbt svar.

    jag ska steka blodkorv nu, men har aldrig tillagat det själv och inte ätit det på över tio år.

    Hur tjocka ska skivorna vara och hur länge ska de stekas?
    I smör eller?

    Tacksam för snabba svar

  • Svar på tråden Blodkorv - Hur steker man den? - snabbt svar.
  • Zimlis

    Ehm jag skivade i typ en halvcm tjocka skivor och stekte inte särskilt lång tid på var sida - testade mej fram för det va ungefär lika längesen som du jag åt blodkorv


    SnyggSlampan - mina drömmars slampa och hon är min
  • isisisis

    De är lättstekta.
    Precis som blodpudding eller falukorv i tjocklek.
    Eller vad man öskar själv .

    Man kan äta blodpudding och blodkorv rå om man vill.

    Den är redan "färdig" liksom!

  • lunkentuss

    Jag steker i olja, men smör går lika bra. Stek på medelvärme ca 1.5 min per sida, tills ytan blir fin =) ca 1 cm tjocka skivor...

    De blir bra hur du än gör =)

  • Kindibary

    Tack för svaren! Ska snart ge mig på det. Minns att jag tyckte om det som liten.

  • gaffsan

    ca en centimeter tjocka , Stek dem i valfritt matfett . Hur länge är smaksak. den är inte rå. Fyra minuter på varje sida kanske.

Svar på tråden Blodkorv - Hur steker man den? - snabbt svar.