• Joana o Neo

    Alaska Pollock, vad kan man göra med det?

    Jag är absolut ingen fisk människa!
    Och har lovat sonen fisk idag (han älskar det)
    jag har bara iskpinnar och en alaska pollock file i frysen (ifiskväg)
    nån som har nått tips på hur man tillagar den gott??


    *¤*nEo O TeSs*¤*
  • Svar på tråden Alaska Pollock, vad kan man göra med det?
  • Nyfiken gul

    lägg fisken i en smord ugsnform.

    blanda creme fraiche, chilisås, salt, peppar och ananas och häll över fisken.

    in i ugn på 200 grader. Servera med ris och sallad.

    enkelt och gott!


    Victor född 10/6 - 2008- - vår älskade son!
  • levandecharader

    Fiskgratäng ca 4 portioner

    600-800 g färsk eller djupfryst vit fisk
    2 2 krm citronpeppar
    1.5 1.5 msk vetemjöl
    3 3 dl mjölk
    0.5 0.5 st fiskbuljongstärning
    250 250 g svamp
    1 1 kg mjölig potatis
    1.5 1.5 dl mjölk
    2 2 st tomater
    smör
    salt och vitpeppar

    Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 225 grader.

    2. Lägg tinade fiskfiléer i en smord ugnssäker form. Krydda med citronpeppar och ½ tsk salt.

    3. Tillaga 5-7 min i ugnen, eller täck med plastfolie och mikra på max 750 W ca 4 min. Häll av vattnet från fisken.

    4. Vispa ihop vetemjöl och mjölk. Koka upp under omrörning och tillsätt 1 ½ tsk smör och buljongtärningen. Låt såsen koka några minuter.

    5. Fräs svampen i lite smör. Blanda ner den i såsen. Smaka av med salt och peppar.

    6. Skala och koka potatisen. Häll av vattnet och mosa.

    7. Vispa ner varm mjölk och 2 tsk smör. Smaka av med salt och peppar.

    8. Skeda upp moset runt fisken i formen och häll såsen över fisken.

    9. Skiva tomaterna och lägg dem ovanpå såsen. Höj temperaturen till 250 grader.

    10. Ställ formen i övre delen av ugnen och gratinera 5-10 min eller tills moset blir brunt i topparna.

    11. Servera gratängen med rivna morötter eller en grönsallad.

    Gott

  • Karlsson

    Och jag är inget fan av just Alaska Pollok
    Tycker den är lite studsig och inte lika god som torsk eller Hoki.

    Så eftersom du inte är någon fiskmänniska i vanliga fall så kanske dina smaklökar inte slår kullerbyttor precis.....

    Men alla är ju olika så vem vet du kanske gillar det

  • EowynAurora

    *lägg i en smord form
    *krydda med paprika-pulver och vitpeppar.
    *blanda "creme fraiche franska örter" med senap och bred över fisken.
    *strö över riven och o sist ströbröd.

    in i ugnen o klart.

  • Vårkänslor

    Gott o enkelt för någon som inte är så förtjust i fisk:

    Lägg i mitten på en smord form.
    Potatismos på sidorna.
    Keldas färdiga ostsås på fisken.
    Och sen lite fiven ost på det.

    In i ugnen så är det klart.. Jätte gott!

Svar på tråden Alaska Pollock, vad kan man göra med det?