Hur strimlar jag vitkål (till tex en pizzasallad) på bästa sätt?
Nu använder jag mig av en osthuvel, vilket slutar med att jag har vitkålsstrimlor i hela köket
Nu använder jag mig av en osthuvel, vilket slutar med att jag har vitkålsstrimlor i hela köket
Jag undrar oxå!!
har provat med matberedaren men det blir inte bra......hur tusan gör dom på pizzerian???
Ja, det sags val att just osthyvel ska funka bra? Blir fina strimlor. Jag skar med kniv, och det blev lika rorigt - vitkal overallt!
Osthyvel blir det bäst med, tycker jag.
Jag kör med osthyvel eller matberedare. Sen tar jag kavlen och trycker till salladen
Stor maskin som kan strimla , hyvla och riva mm. Som en mat beredare typ är den sönder blir det bunke med plast över och hyvel. Så slipper man stänket
Har jobbat på pizzeria i 2 år för ett tag sen
Fru Indosaurie skrev 2008-11-17 20:39:57 följande:
Använder också osthyveln men jag tror också att pizzerior använder skärmaskin.
ååå! säg att du har det perfekta receptet på pizzasallad då....jag menar...nu när tråden ändå handlar om vitkål.sorry ts om jag utnyttjar din tråd.
Hehe, minns tyvärr inte exakt. Här hemma är det bonniers recept som gäller dock. den blir gooood
Skulle tipsa om osthyvel eftersom jag tycker att det ger bäst resultat.....men eftersom det var det du ville slippa så är det ju svårare.
Alternativet är ju kniv och då blir strimlorna tjockare och inga strimlor.
vitkål i en plastpåse och osthyvel - kört så sedan urminnes tider och slipper kladd o spill.
sen vänder man bara på plastpåsen och häller ut i en skål - färdigt!
Smart med plastpåsen Det ska jag göra nästa gång!
En krydda jag måste ha i när jag gör pizzasallad är Santa Marias Örtagårdskrydda, helt oumbärlig!
jag har en strimmel-skiva till matberedaren, som ser ut som skäret på en osthyvel... annars kan man ju riva i matberedaren, på grövsta rivskivan...
Nyfiken gul skrev 2008-11-17 20:50:25 följande: