• smurfan0

    Kalvsylta?

    har fått för mig att man inte får äta det under graviditeten, nån som vet?

  • Svar på tråden Kalvsylta?
  • Biabus

    Hej ! Hittade detta i en tidigare tråd..."Bakterien listeria kan finnas i rökt och gravad fisk. I nyrökt/nygravad fisk är risken liten att det ska finnas skadliga mängder listeria. Mögelostar och andra mjuka och halvmjuka dessertostar kan också innehålla listeria, men risken är liten. Det gäller även pastejer, syltor och dylik delikatessmat."
    www.familjeliv.se/Halsa/Forum-2-8/m37767636.html

  • eåf

    kalvsylta som är det godaste på hela julbordet :(

  • La Lola
    eåf skrev 2008-11-18 14:02:48 följande:
    kalvsylta som är det godaste på hela julbordet :(
    Men..du får ju äta det.
    Det står ju att risken för listeria är liten i bla kalvsylta.

    Om du tex har det på ditt egna julbord o tar fram det som går åt på julbordet o inte sparar något om det blir kvar så är ju risken jätteliten att du ska drabbas av listeria.
    *mamma till Alma 8½ år, BF i mars med nr 2 (efter 3 års försökande)*
  • Ejin

    jag tror inte att de gäller sådana färdiga syltor som man köper förpackade från typ scan?? eller... de finns ju olika sorters syltor.... vanlig kalvsylta har ja för mej är helt riskfritt ....

  • smurfan0

    glad jag blir, älskar kalvsylta och trodde jag var tvungen avstå =P

  • listo

    Kalvsylta som man köper i "byttor" i butiken är lika okej som annat vacuumförpackat pålägg som man kan köpa.


    Med lite humor kommer man långt i livet
  • La Lola
    eåf skrev 2008-11-21 12:46:48 följande:
    www.blimamma.se/julbord-for-gravida.html#more-320 här står det att man inte ska äta sylta..
    Jag går efter Livsmedelsverkets rekomendationer iställer.
    *mamma till Alma 8½ år, BF i mars med nr 2 (efter 3 års försökande)*
Svar på tråden Kalvsylta?