Quesadilla
1 pkt små mjuka vete tortillas (200g)
100 g parmaskinka
200g riven cheddarost
olivolja
Lägg ut 4 tortillabröd. Fördela parmaskinkan på dessa. Strö över osten. Lägg på resterande tortillabröd som lock.
Pensla över och undersida med olivolja. Stek/rosta i stekpanna i ca 2 minuter på var sida. Skär upp i tårtbitar.
Chilifrästa räkor med saffransdipp
20 jätteräkor/scampi färdigkokta
3 vitklöksklyftor, fint hackade
2 röda chilifrukter
2 gröna chilifrukter
2 lime, skurna i skivor
1/2 dl fint hackad persilja
salt och peppar
Dippsås:
Ett paket gräddfil eller 2-3 dl matlagningsyoughurt
Ett paket saffran
Börja med att blanda ingredienserna till dippsåsen i en skål och ställ in i kylen.
Rensa ur kärnorna ur chilin och finhacka. Hetta upp olja i en wokpanna eller traktörpanna och lägg i chilin, vitlöken och räkorna. Fräs snabbt i ett par sekunder.
Tillsätt persiljan och limeskivorna, rör runt och salta och peppra efter behov.
Lägg upp i skål och servera med Saffransdippen, vitt frasigt bröd och vitt vin.
Gorgonzolafyllda dadlar
Ingredienser Cirka 40 stycken:
2 askar dadlar, eller 40 färska styckedadlar
150 g ädelost eller liknande
1–2 msk grädde eller kesella
(10–20 valnötskärnor)
Så här gör du:
Snitta dadlarna längs ena sidan med vass kniv och peta försiktigt ur kärnan.
Rör osten mjuk, ibland kan det behövas lite grädde eller kesella att blanda ut med.
Peta ner en klick ostmassa i varje dadel. Garnera med en bit nötkärna.
Kan göras helt klara och vänta övertäckta i kylen ett par dygn.
Godaste mackan
Getost
Fikon
Parmaskinka
Surdegsbröd
Olivolja
Peppar
Salt
ruccola
skiva och stek brödet lite lätt i olivolja lägg brödet på tallrikar och lägg på ruckola, parma, getost, fikon. Peppra och salta och häll på lite olivolja (man kan ersätta fikon med fikonmarmelad)
http://www.menyse.com/action/recipe?recipeid=12809
http://www.menyse.com/action/recipe?recipeid=12807
http://www.menyse.com/action/recipe?recipeid=12806