Är det OK att äta Rostbiff som gravid?
Rostbiff i ugn och ska ju vara lite rosa i mitten, kan man som gravid äta lite rosa rostbiff? Om inte, har ni några förslag?
Rostbiff i ugn och ska ju vara lite rosa i mitten, kan man som gravid äta lite rosa rostbiff? Om inte, har ni några förslag?
Man ska undvika "icke genomstekt/kokt" mat så långt det går...du kan väl bara lägga undan lite av köttet som du kör tills det är helt färdigt i ungen kanske? Men visst en del "förståsigpåare" säger ju att man inte ska oroa sig så mycket och att det inte är så farligt att äta något "som man inte bör" nån gång......
Här kommer samma info igen (finns flera trådar med samma fråga):
"Får, gris och vilt kan smittas om de får i sig parasiten från omgivningen. Nötkreatur är däremot mycket sällan bärare av parasiten."
"Rått kött från lamm, gris och vilt kan innehålla toxoplasmaparasiter. Toxoplasma dör när den hettas upp till 65ºC, det vill säga när köttet är genomstekt eller genomkokt. Nötkött innehåller sällan toxoplasma och därför är det inte lika viktigt att genomsteka helt nötkött."
Från länken:
www.slv.se/templates/SLV_Page.aspx&epslanguage=SV
Rostbiff är nötkött.
Tugga på du! Mums! Undvik de mest rosa bitarna.