Havrebollar
Hur gör man såna goda havrebollar som de säljer på konditori och affärer? Och heter det havrebollar eller nåt annat?
Hur gör man såna goda havrebollar som de säljer på konditori och affärer? Och heter det havrebollar eller nåt annat?
Letade själv på nätet och fann detta. Har dock inte provat dem ännu utan ska göra det nu....
HAVREBOLLAR
antal ca 18 st
250 g rumsvarm smör
2 1/2 dl socker
7 1/2 dl havregryn
1 msk vaniljsocker
1 msk kakao
1/2 dl kokt kaffe
1.
Börja med att vispa ihop socker och margarin. Det ska bli
poröst. Sockret ska vara så söndervispat så att det inte knastrar så mycket. Det kan ta ca 5-6 minuter.
Antingen vispar man med elvisp på högsta fart eller med en matberedare. Med matberedare får du titta om det är poröst efter ca 1-2 minuter.
2.
Häll ner havregryn, vaniljsocker, kakao och kaffet och vispa ytterligare 5-6 minuter. Använd inte matberedaren nu för då blir det för löst i konsistens. Utan endast visp.
Forma smeten till rätt så stora fyrkanter och vänd dem i kokos. Ställ in dem i frysen ett tag så att de får stelna lite.
De smakar precis som de havrebollarna man köper i affären!!
Annars kan du också googla men dettta var det fösta jag hittade....
tack, men det är väl chokladbollar? det ska inte vara nån kakao i de jag sett iaf...
och inte kokos heller tror jag. de brukar vara rullade i sådana rispuffar.
Havrebollar
3 dl socker
11 dl havregryn
300 g smör eller margarin
2-3 msk O´boy
3 msk vaniljsocker
½ dl vispgrädde eller mellangrädde
½ dl kallt kaffe
Kör allt 5 min med elvipen.
Rulla i kokos.
Fe kallas för risbollar säljer dem här i cafét...
Du får upp massa recept om du googlar
Ah, risbollar! De är ju jättegoda! men havrebollar är något annat för mig dvs chokladbollar utan kakao.
Jag vill också gärna ha ett recept på risbollar!
Jag hittade ett recept på risbollar, kan det vara det?
Baka utan ugn kan vara praktisk i sommarstugan eller husvagnen. Här är ett recept på risbollar.
Enkla och snabba att fixa.
100 g SMÖR (eller mjölkfritt margarin)
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 dl havregryn
2 dl puffat ris ( Vårgårda ris)
Vispa helst med elvisp smör och socker riktigt luftigt. Rör ner havregrynen och riset. Forma bollar och rulla sedan dessa i mer puffat ris. Förvara helst i kylskåp.
Det här låter ju gott.. Någon som vet om man kan ta någonting annat iställe för grädden? Har ingen hemma.
Eller blir det konstig smak då?
Detta receptet använder jag, sjukt gott! Och här använder man mjölk.
250 g smör
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 msk kakao
1 dl marsanpulver
1 msk kallt kaffe
1 dl mjölk
8 - 10 dl havregryn
kokos
Blanda alla ingredienser utom kokosen, rulla till valfri storlek, gärna större än vanliga chokladbollar.
Rulla de sedan i kokosen. Ställ in i kylen en stund innan dom äts.