• micra

    Hur var det man gjorde stuvade makaroner?

    ja hur var det man gjorde nu igen
    har glömt bort det..
    tacksam för svar

  • Svar på tråden Hur var det man gjorde stuvade makaroner?
  • MammaMiia88

    kokar makaronerna i mjölk i 20 min, sedan tillsätter jag lite mjöl så det ska bli lite tjockare..o sen kryddor..klart:)


    2007-12-06 och 2009-04-27
  • MammaMiia88

    använder då ideal makaroner


    2007-12-06 och 2009-04-27
  • ica003

    Så här gör jag. Jag använder maizena redning, men det funkar väl med en redning på mjölk och mjöl också

    Koka makaroner och häll av vattnet. Häll i mjölk och redning och låta koka upp. Häll i mer mjölk om stuvningen blir för tjock och mer redning om den är för tunn. Lätt!


    Gather ye rose-buds while ye may - Robert Herrick
  • Nyfiken gul

    Idealmakaroner kokas i vatten - när halva koktiden passerat häller jag i mjölk och sen rör och rör och rör och rör jag..

    inget mjöl!  Idealmakaroner reder sig själv.


    Victor född 10/6 - 2008- - vår älskade son!
  • Magrat

    Gammaldags idealmakaroner, vanlig mjölk, salt och ev peppar och muskot.
    Koka upp 2,5 gånger så mycket mjölk som makaroner, häll i en nypa salt och makaroner.
    Sjud på låg värme i 25 min. Rör om då och då.

  • mandrarinen
    Magrat skrev 2008-11-26 13:54:29 följande:
    Gammaldags idealmakaroner, vanlig mjölk, salt och ev peppar och muskot. Koka upp 2,5 gånger så mycket mjölk som makaroner, häll i en nypa salt och makaroner. Sjud på låg värme i 25 min. Rör om då och då.
    Det låter som jag brukar göra! Förutom att jag aldrig mäter och så häller jag i makaronerna från början men ändå... Muskot är ett måste! Funkar att göra med fullkorsmakaroner också (gör jag oftast numera eftersom det är vad jag brukar ha hemma) gammeldags ideal är dock överlägset godast!
  • Magrat

    mandrarinen skrev 2008-11-26 13:59:21 följande:


    Det låter som jag brukar göra! Förutom att jag aldrig mäter och så häller jag i makaronerna från början men ändå... Muskot är ett måste! Funkar att göra med fullkorsmakaroner också (gör jag oftast numera eftersom det är vad jag brukar ha hemma) gammeldags ideal är dock överlägset godast!
    Ja, gammeldags ideal är bäst att stuva. Skulle aldrig försöka stuva "vanliga" makaroner, men när du säger det, så kanske fullkornsmakaroner funkar.
    Jag tror att det är lite mer mjöl (eller annan mjölsammansättning) i de gammeldags makaronerna och det är därför man inte behöver redning. Fullkorns kanske funkar på samma sätt?
    Jag tycker personligen att muskot kan skippas, men det är en smaksak. Ibland har jag istället en aning riven stark ost i precis när jag serverar.
  • ludenben

    fullkorsmackaroner funkar att stuva, även vita gnocci (stavning?) jag gör på samma sätt med mjölk, muskot, salt peppar


    Magrat skrev 2008-11-26 14:04:52 följande:
    mandrarinen skrev 2008-11-26 13:59:21 följande: Ja, gammeldags ideal är bäst att stuva. Skulle aldrig försöka stuva "vanliga" makaroner, men när du säger det, så kanske fullkornsmakaroner funkar. Jag tror att det är lite mer mjöl (eller annan mjölsammansättning) i de gammeldags makaronerna och det är därför man inte behöver redning. Fullkorns kanske funkar på samma sätt? Jag tycker personligen att muskot kan skippas, men det är en smaksak. Ibland har jag istället en aning riven stark ost i precis när jag serverar.
  • sandel

    Jag stuvar i hylamjölk;" den feta röda"... blir sååå krämigt gott !

  • Meria

    Jag har 1l mjölk, lite salt och ½ dl socker när jag stuvar makaronerna (6-7 dl). Koka på låg värme i 20 min ungefär.


    ♥ Loke -06 & Lillebror v.38 ♥
  • Linmin

    Jag kokar idealmakaronerna ivatten först, gör en vanlig vit sås med mjöl, margarin, mjölk, peppar o salt efter behag, slänger sedan i makaronerna i vita såsen. MMM jättegott:)

  • MammaMiia88
    Svar på #5
    recept på stuvade makaroner STÅR PÅ IDEALMAKARON paketet..man ska visst koka i mjölken
    2007-12-06 och 2009-04-27
Svar på tråden Hur var det man gjorde stuvade makaroner?