• levandecharader

    Köttbullssmet

    Hej!
    Efterlyser härmed det ultimata receptet på köttbullar. Hur gör ni era?

  • Svar på tråden Köttbullssmet
  • Mumu

    Kan inte ge ett exakt recept, för jag har inga mått. Men så här gör jag: Jag häller upp ströbröd och mjölk i en bunke och låter svälla en stund. Medans kokar jag upp lite vatten i vattenkokaren och lägger en köttbuljongtärning i en kopp. Slår på pyttelite vatten, bara precis så att tärningen kan lösas upp (ett par msk) och rör och mosar med en gaffel eller sked tills tärningen är upplöst. Den koncentrerade buljongen häller jag också i bunken. Riven en stor lök på fina sidan av rivjärnet och blandar ner. Saltar och maler ner mycket vitpeppar. Nu har det blivit en stark och salt smet som jag blandar med färsen. Sist rör jag i ett ägg. Sedan rullar jag köttbullar eller formar biffar och steker.

    Det är buljongen som gör det så gott, de blir mycket saftigare och smakrikare än bullar utan buljong. Ibland blandar jag i kryddpeppar, bara för att jag tycker det är så gott.


    Bäst just nu: Wii Fit!
  • levandecharader
    Svar på #1
    Tack, det lät intressant

    Fler som har det ultimata receptet?
  • Trasig Udda Strumpa

    jag förstår inte varför man ska krångla till det för mitt recept är sånt här

    500 gram blandfärs
    1 tsk salt
    lite svartpeppar

    blanda ihop och rulla till köttbullar stek dom och sen ät och njut :)

    alla som har smakat mina köttbullar undrar vad jag har gjort för o få dom så goda

  • Mie74

    Låter gott ska testa detta.

  • nonstop86

    jag gör....
    Ca 4dl skorpmjöl vatten ca 2dl låter det svälla sedan 1½ lök tunt tärnade 2 morötter och sen ca 800g -1500g körtfärss( hur hård deg man vill ha)

    Sedan RULLA Å RULLA Å RULL AÅ RULLA och steka

    Eller

    3-4 dl skorp. vaten 2 dl svä'lla 1 lök 500g kött....
    Platta sätt ost( oliver salami bacon) i mitten rulla i hop.. in i ugnen ca 30 min ( sååååå gott)

  • T0morrow

    Jag tar mjölk och ströbröd som jag låter svälla, sedan blandar jag i lite chilisås och mycket örtsalt. (ingen lök men det är valfritt, har allergiker i familjen) och blandpeppar (5 olika sorters kvarnen) ganska rikligt, blandar i köttfärsen tills det blir en jämn smet. rullar, plattar och steker i riktigt smör *ler*

    Använder i bland kycklingfärs eller blandfärs men oftast ren köttfärs....

  • anorca

    jag brukar blanda i en påse fransklöksoppa pulver i min köttbullssmet lite ströbröd,liten skvätt grädde salt och peppar.
    och 1ägg.

  • levandecharader

    Tack, nån annan som anser sig "veta bäst"

  • M plus H

    Kalvfond är gott att blanda i smeten. Annars är ju kryddpeppar given så här i jultider.

  • cassandra86
    levandecharader skrev 2008-11-27 09:45:44 följande:
    Tack, nån annan som anser sig "veta bäst"
    Jag=)

    Använder alltid Skinkfärs, Tycker köttbullar på blandfärs smakar urk!Jätte stor skillnad faktiskt!

    River en stor lök på fina sidan. Ströbröd, salt, SOCKER, vitpeppar och ett ägg. Kan inte exakta mått men lite lagom av varje=)
  • Liten blir stor

    Jag blandar grädde och mjölk med ströbröd och låter det svälla.
    har i riven lök, köttfärs, chilipulver, paprikapulver, salt och peppar Blandar ihop allting och rullar till köttbullar eller formar till biffar. Blir supersmarrigt.

  • bara lilla jag

    400 gram blandfärs
    3 msk gul lök(ar), finhackad
    3 msk flytande margarin, Becel
    4 msk ströbröd
    1 msk potatismjöl
    1,5 dl vatten
    1,5 tsk salt
    1 st ägg
    1,5 krm svartpeppar, malen

    Mjukfräs löken i 1 msk flytande Becel. Blanda ströbröd, potatismjöl, och vatten i en stor skål och låt svälla ca 10 min. Lägg i färs och salt i blandningen och blanda väl. Rör ner ägg, vitpeppar och lök. Blanda väl. Forma färsen till valnötsstora köttbullar. Lägg köttbullarna på en fuktig skärbräda. Stek köttbullarna i resten av flytande Becel på medelstark värme. Låt köttbullarna eftersteka på svag värme ca 3 min.

    super goda!

  • levandecharader

    Tack, vad många olika recept, kul

  • englasmamma

    Jag brukar ha i ett knippe persilja... mmmm
    Var hos min pappa och åt pannbiff för nån helg sen och frågade hur dom blev så goda, hemligheten var vätskan som är i ansjovis burkarna.... Jag e tveksam, men tydligen är det ett kock knep....

Svar på tråden Köttbullssmet