• MiaP

    Kebabgryta?

    Barnen får kebabgryta i skolan och på dagis och de bara älskar det! Har försökt hitta något lätt recept utan för mycket ingredienser.

    Finns det någon som sitter och klämmer på ett gott kebabgryterecept som vill dela med sig? Jag har kababsplit i frysen så det får gärna vara den sortens kebabkött till receptet.

    Tack på förhand!

  • Svar på tråden Kebabgryta?
  • Carro W

    Har ej provat själv

    Kebabgryta
    För 6 personer.

    Enkel och god omtyckt av alla åldrar

    Ingredienser
    800 g kebabkött (djyp fryst)
    1 stor gul lök
    1 röd paprika
    1 gul paprika
    1 grön paprika
    2-4 klyftor vitlök
    1-1,5 dl chilisås
    400 g creme fraich (ej ligth)
    1 dl matlagningsgrädde
    1-1,5 tsk basilika
    1-1,5 tsk grovmalen svartpeppar
    1-1,5 tsk salt

    Gör så här
    Skär paprika och lök i bitar och hacka vitlöken fint. Bryn de bjupfrysta kebabflarnen c:a 5 min i en gryta eller wokpanna. Vänd ned paprika och lök, bryn ytterligare 2-3min. Tillsätt övriga ingredienser och blanda försiktigt samman grytan. Småputtra c:a 5 min under lock. Servera med ris och en fräsch grönsallad.

    Från matklubben.se


    Det är inte lätt att vara ödmjuk när man alltid har rätt
  • MiaP

    Tack, låter gott! Hat ju allt hemma utom Creme Fraiche och grön paprika. Ska testa den här!

  • Lyran

    Vi kör en enkelvariat när det är bråttom!

    Kebabkött (fryst)
    Salsasås (stark/medium/mild beroende på vilka som ska äta!)
    Krossade tomater

    Bryn köttet i en wokpanna. Ha i salsa och krossade tomater, låt puttra några minuter.

    Servera med pommes/ris och grönsallad! Supergott!

  • MiaP
    Lyran skrev 2008-11-29 11:21:33 följande:
    Vi kör en enkelvariat när det är bråttom!Kebabkött (fryst) Salsasås (stark/medium/mild beroende på vilka som ska äta!)Krossade tomaterBryn köttet i en wokpanna. Ha i salsa och krossade tomater, låt puttra några minuter. Servera med pommes/ris och grönsallad! Supergott!
    Lät gott också. Ska jag prova.
  • bumse2

    Kebabgryta
    400 g kebabsplit
    2 gula lökar
    1 krossad vitlöksklyfta
    1 msk kebabkrydda
    3 dl tjock grädde
    1 burk krossade tomater
    1 burk- eller färska skivade champinjoner
    1 buljongtärning
    1 tsk matolja

    Fräs lök och vitlök i oljan i en tjock kastrull med tjock grädde.
    Tillsätt kryddorna, tomaterna och buljongtärningen.
    Fräs upp kebabköttet ca 5 minuter.
    Blanda köttet i tomat, krydd- och buljongblandningen. Låt koka upp och rör i champinjonerna. låt puttra tills allt är genomvarmt, ca 10 minuter.
    Servera med t ex kokt ris, sallad.


    Emma 020123, Linus 080917
  • Mamma L
    Smakar som den kebabgrytan jag fick i skolan

    Kebabgryta
    1 pkt fryst kebab
    1 lök
    1 gul paprika
    1 röd paprika
    1 grön paprika
    2 dl matlagningsgrädde
    2 dl cremefraiche (Chili och paprika)
    1 grönsaksbuljongtärninge
    1 liter vatten
    3-4 msk tomatpure
    salt
    svartpeppar
    spiskummin
    1 pressad vitlöksklyfta
    Maizena (Ljus)

    Stek kebaben ha i löken och paprikorna låt fräsa lite ha sen i tomatpuren och smulad buljongtärning och 1 liter vatten, matlagningsgrädde, cremefraiche.
    koka ihop och pressa i en vitlöksklyfta och red av med maizenan och smaka av med salt, peppar och spiskummin.
    servera med ris
  • MiaP

    Vi åt den till middag idag. Jättegott! Bara det att jag mitt pucko skulle iväg och köpa Creme Fraiche men köpte allt utom Creme Fraiche Fick bli grädde som fanns i kylen.

    Mamma L:s måste jag testa också. Älskar spiskummin! ´

    Tack för alla recept!

  • ElinH

    Jobbar i köket på en skola och vi brukar ha i följande: strimlad paprika, gul lök, vitlök, tomatpuré, krossade tomater och sen har santa maria en jättegod kebabkrydda. Mängder blir väl efter tycke och smak. Blir det för starkt kan man ju alltid servera med en klick gräddfil eller yoghurt.
    Lycka till!!

Svar på tråden Kebabgryta?