• Jonsi

    Hallå alla mousse-specialister!!

    Älskar att hitta på fina/roliga tårtor, men känner mig inte så van vid att göra mousse-tårtor. Vill dock gärna! Nån som har tips på goda smaker/kombinationer samt råd om hur man ska göra för att inte misslyckas. Är lite skraj för allt med gelatin inblandat eftersom jag inbillar mig att det är så krångligt. Mardrömmen är en tårta som rasar ihop när man lossar kanterna ifrån den...
    Fantiserar om något med mörk chokladkakebotten och någon mousse ovanpå. Idéer??

  • Svar på tråden Hallå alla mousse-specialister!!
  • gravid

    jag älskar mousse!! Gör en choklad-botten och ha choklad-mousse på ett lager och skogsbärs-mousse på ett lager. Den kombinationen tycker jag om!

  • middiz

    Gör du chokladmousse behöver du inte ha gelatinblad.. min favvo e vit choladmousse med kesella i!


    Vintern är ingen årstid, den är en regelbunden naturkatastrof
  • måns

    nåt som är supergott är en hallonmousse med en mangopannacotta i, eller en mörk chokladmousse med en vit choklad eller vaniljpannacotta på en kladdkakebotten... det finns tokbra recept i en bok från konditoriet/bageriet steinbrenner och nyberg. det är inte så svårt med gelatin bara man smälter det och vispar som hejsan =)

  • Jonsi

    Men hur gör man när man lägger ett lager ovanpå ett annat? Sjunker inte det första ihop då? Har provat chokladmousse ett par gånger som skulle vara en enkel variant: Bara smälta choklad och vispa med grädde. Blev totalfiasko, chokladen grynade sig.

  • middiz

    blanda i två äggulor innan du vänder i det i grädden


    Vintern är ingen årstid, den är en regelbunden naturkatastrof
  • Night Angel

    Hur gör man Hallonmousse .??.fundera på att göra en tårta med hallonmousse och dumlefluff..eller köper jag tårtor från bageriet...berorende på hur lätt det är att göra den här sortens tårta själv.


    DET FINNS INGEN VÄG TILL LYCKAN.DEN FINNS I DITT INRE!
  • gravid

    200 g tinade hallon
    1/3 1/3 dl socker + 1/2 msk socker
    1 1 msk vatten
    1 1 blad gelatin
    1 1 äggvita
    1/2 1/2 msk hallonlikör
    1/3 1/3 dl vispgrädde

    1. Passera de tinade bären till puré. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.

    2. Koka en sockerlag av vatten och socker, låt den svalna. Vispa äggvita och 1/2 msk socker till hårt skum. Vispa ner sockerlagen först droppvis och sedan i en fin stråle i äggsskummet. Smält gelatinbladet och vispa ner det i blandningen. Tillsätt likör.

    3. Vispa grädden. Blanda ner grädden i hallonpurén och vänd ner blandningen i socker- och äggsmeten.

  • middiz

    vill man inte göra massa mousser själv kan man köpa ekströms färdiga o bara blanda med mjölk, dom e jättegoda


    Vintern är ingen årstid, den är en regelbunden naturkatastrof
  • Night Angel

    finns det! ja det låter ju enklare...blir nog att köpa det då i så fall.ja jag vet jag är LAT


    middiz skrev 2008-12-02 09:30:22 följande:
    vill man inte göra massa mousser själv kan man köpa ekströms färdiga o bara blanda med mjölk, dom e jättegoda
    DET FINNS INGEN VÄG TILL LYCKAN.DEN FINNS I DITT INRE!
  • middiz

    eh man ska göra det smidigt för sej


    Vintern är ingen årstid, den är en regelbunden naturkatastrof
  • JsN

    Nu till jul kan det passa med saffran och vit choklad. En synnerligen god kombination!

Svar på tråden Hallå alla mousse-specialister!!