Snabbt! Går det att byta ut kesellan mot creme fraiche i lussekatter?
Eller?
Eller?
Nej det skulle jag iaf inte göra. Inte samma smak tycker jag.
nje..lite sur kanske?
Nej, kesella är en typ av färskost. Crème fraîche är syrad grädde. Inte alls samma sak.
Nej, det är ju olika produkter. Kesella är ju ost till skillnad från creme fraiche.
typiskt med...
Ville bara meddela att det gick alldeles utmärkt att blanda i creme fraiche. Jag gjorde dock inget "kesellarecept" utan ett vanligt där man har mjölk i. Jag tog då hälfteen mjölk och hälften creme fraiche. De blev jättegoda och så luftiga sedan!
Kan du inte lägga ut receptet du använde här? Blev riktigt sugen på att baka nu
Klart jag kan! Här är receptet på mina goda luftiga, saftiga lussekatter
0,5g saffran (en påse)
75g margarin (smält)
2,5 dl mjölk
2dl creme fraiche
25g jäst för söta degar
1 dl socker
1 ägg till pensling
ca 8 dl-1 liter mjöl (med jag ville inte ha för mycket mjöl i, eftersom de bli så torra då. Så jag tog bsolut inte mer än nödvändigt. Så lite som möjligt alltså!, bara så degen blir handterbar)
* Blanda samman degspadet. (smält smör, mjölk, creme fraiche, jäst, saffran, socker.) Fingervarmt!
* Arbeta in mjölet till en deg. Låt jäsa ca 20-30 min.
* Dela degen i bitar och forma till lussekatter. Låt jäsa igen ca30 min.
* Värm ugnen till 225 grader
* Pensla med uppvispat ägg, och tryck i russin.
* Grädda i ca 5-10 min eller tills lussekatterna har fått färg.
* låt svalna under bakduk, så de inte blir torra
Tack, vad snällt av dej!! Ska ta o baka sådana med barnen nån dag, lät så gott. Kanske man skulle passa på lagom till lucia
magdalena 80 skrev 2008-12-02 16:23:57 följande:
Har bakat nu, de vlev jättegoda! Tack för receptet
Hej
Kesella är ju inte samma sak som med cremefrech men jag provade med gräddfil i mina gick toppen