friterade räkor
behöver lite hjälp, i helgen så köpte vi tigerräkor och frityrsmet och skulle fritera men fy va äckligt de blev, dom vi använde var färdigkokta men man kanske ska ha råa? nån som vill hjälpa mej lite med det?
behöver lite hjälp, i helgen så köpte vi tigerräkor och frityrsmet och skulle fritera men fy va äckligt de blev, dom vi använde var färdigkokta men man kanske ska ha råa? nån som vill hjälpa mej lite med det?
ja dem ska vara råa, sen e hemma-gjord smet mycket godare!!
500 g Räkor; oskalade
5 dl Rapsolja
Smet
1/2 dl Öl
1 dl Vatten
2 dl Mjöl
1/4 tsk Salt
Blanda mjöl och salt i en skål. Blanda öl och vatten och häll över mjölet under kraftig vispning (tex med elvisp). Låt stå och dra i ca 30 minuter. Skala räkorna. Hetta upp olja i en stor gryta eller en Wok. Temperaturen ska vara runt 180 grader. Doppa räkorna i smeten och släpp dem i oljan, några i taget. Lyft ur dem när de fått vacker färg och håll dem varma (ej under lock, då blir degen mjuk!). Servera tex med jasminris, soya och sötsur sås. Lagom förrätt. Vill man ha tjockare smet kan man ha i lite mera vetemjöl, och eventuellt rulla räkorna i mjöl innan man doppar dem i smeten. Vissa recept säger att man ska ha 2 matskedar eller 0,5 dl olja i smeten. Även 1-2 hårt vipade äggvitor förekommer.
ok då ska jag prova den smeten och köpa råa räkor istället tack för svaret