• Blå Flygare

    Göra egen "choklad" som stelnar

    De hade helt slut på den enda chokladen min dotter tål i affären, så nu riskerar mina bountybollar som ska doppas i choklad att bli förstörda innan jag hinner leta upp någon butik som har den chokladen.

    Någon som vet någon glasyr eller dyligt som stelnar ordentligt och som inte är å söt? Min glasyr är på massor med florsocker, och det kommer bli för sött. Tips någon?

  • Svar på tråden Göra egen "choklad" som stelnar
  • Blå Flygare

    Hittade svaret för sent:

    Ischoklad ca 80 st

    250g kokosfett
    2 ägg (eller loprofin äggers.)
    4 msk kakao
    6 msk strösocker

    Smält kokosfett på svag värme. Låt svalna något. Blanda samman ägg, kakao och strösocker. Tillsätt det smälta kokosfettet i en fin stråle och arbeta samman massan tills den tjocknar något. Häll upp i små pappersformar. Ställ kallt att stelna.

Svar på tråden Göra egen "choklad" som stelnar