• Husali

    Snabb hjälp! Mjuk pepparkaka?

    Har hittat ett recept med lingonsylt, precis som jag letade efter. Men i receptet står det gräddfil... Nu har jag bara vanlig 3% fil hemma.

    Vad tror ni? Kommer det fungera?

    Tacksam för snabba svar!

  • Svar på tråden Snabb hjälp! Mjuk pepparkaka?
  • Therese6699

    Det borde det göra kan jag tro. Jag skulle nog chansa på det istället för att inte ta i något alls.

    Tess

  • Therese6699

    Men kanske lite mindre än vad det står att man ska ha i gräddfil.

  • Krokus78

    Det går nog alldeles utmärkt med filmjölk. Anledningen till att det ska vara något surt i mjukpepparkaka är för att bikarbonatet behöver det sura från fil/gräddfil.

  • Husali

    Tror du det? Hm.*funderar*

    Kanske du har rätt i. Det var ganska lite i. Bara 1 dl. Så frågan är ju hur mycket man törs dra ner.

  • Krokus78

    Dra inte ner på mängden, i många recept ska man använda just filmjölk...

  • Husali

    Ok. Tusen tack för er snabba hjälp! Kör på 1 dl filmjölk.

  • mandrarinen

    Åhh, vill ha! Mums! Tycker fil är det vanligaste som står i recepten så det borde ju fungera utmärkt, och lingonsylt i ett ju nästa ett måste. Klart godast iaf! :)

  • Husali

    Det fungerade jättebra med vanlig filmjölk! Det blev kanonfin och supergod.

Svar på tråden Snabb hjälp! Mjuk pepparkaka?