Snabb hjälp! Mjuk pepparkaka?
Har hittat ett recept med lingonsylt, precis som jag letade efter. Men i receptet står det gräddfil... Nu har jag bara vanlig 3% fil hemma.
Vad tror ni? Kommer det fungera?
Tacksam för snabba svar!
Har hittat ett recept med lingonsylt, precis som jag letade efter. Men i receptet står det gräddfil... Nu har jag bara vanlig 3% fil hemma.
Vad tror ni? Kommer det fungera?
Tacksam för snabba svar!
Det borde det göra kan jag tro. Jag skulle nog chansa på det istället för att inte ta i något alls.
Tess
Men kanske lite mindre än vad det står att man ska ha i gräddfil.
Det går nog alldeles utmärkt med filmjölk. Anledningen till att det ska vara något surt i mjukpepparkaka är för att bikarbonatet behöver det sura från fil/gräddfil.
Tror du det? Hm.*funderar*
Kanske du har rätt i. Det var ganska lite i. Bara 1 dl. Så frågan är ju hur mycket man törs dra ner.
Dra inte ner på mängden, i många recept ska man använda just filmjölk...
Ok. Tusen tack för er snabba hjälp! Kör på 1 dl filmjölk.
Åhh, vill ha! Mums! Tycker fil är det vanligaste som står i recepten så det borde ju fungera utmärkt, och lingonsylt i ett ju nästa ett måste. Klart godast iaf! :)
Det fungerade jättebra med vanlig filmjölk! Det blev kanonfin och supergod.