Se hit!!! Alla ni som tänker baka lussekatter...
Igår hade jag storbak av lussekatter.(Mmmmmmmmmmm...)
Nästan 100 st!!! Ska det va, så ska det va rejält...
Vill bara dela med mig av mina små hemliga knep som gör lussekatterna extra goda;
# Baka efter vilket recept som helst - bara det innehåller Kesella. (Gör degen mer lättarbetad och saftig.)
# Lägg russinen i blöt en timme innan.
(De dra åt sig vätska från bullarna, som då blir lite torrare.)
# Ta lite extra av socker o smör. (Mer smör än socker.)
# Stöt saffran tillsammans med en sockerbit i en mortel. (Frigör smaken mer.)
# Använd ett extra paket saffran i degen. (Smakar mer!)
# Låt degen jäsa lite längre än vad som står angivet i receptet. (Större och luftigare bullar.)
# Använd så lite mjöl som möjligt. (Mjölet gör bullarna torra och kompakta.)
# Tryck ner russinen långt ner i de färdigrullade lussekatterna. (Annars blir de så torra och hårda.)
# Pensla EFTER de har varit i ugnen! (Först med äkta smör, smält förstås, sen med uppvispat ägg.)
Följer ni mina tips så lovar jag att ni kommer få världens godaste lussekatter.
Lycka till!!!