Fryst brie
Enligt kostråden ska man kunna äta tex parmaskinka om den varit fryst. Nu sitter jag och funderar om det samma skulle kunna gälla för ost, tex Brie. Eventuella bakterier i osten, dör de vid frysning? Någon kunnig som vet?
Enligt kostråden ska man kunna äta tex parmaskinka om den varit fryst. Nu sitter jag och funderar om det samma skulle kunna gälla för ost, tex Brie. Eventuella bakterier i osten, dör de vid frysning? Någon kunnig som vet?
Åh, vill också jätte gärna veta.
Nej.
Listeria dör inte vid frysning, bara vid upphettning.
Toxoplasmos dör däremot vid 3 dagars frysning, eller upphettning.
Nu läste
Gud så praktiskt det hade varit om det fungerat.
Har annars ett recept på varm bire,
en bireost (tårta)
4 tomater
1 stk rödlök
6 blad färsk basilika
1 msk balsamvinäger
1 1/2 msk olivolja
bordssalt
peppar
Sätt ugnen på 200°C. Lägg brieosten i ett eldfast fat.
-Skär tomaterna i skivor, hacka löken fint och strimla basilikan. Blanda salladen med balsamvinäger, olja, salt och peppar. -Lägg tomatsalladen på brieosten och ställ fatet i ugnen i ca. 10 minuter. Brien ska vara mjuk och krämig.
Helt ärligt, hur stor risk kan det vara att bli drabbad av listeria? Den måste ju vara mikroskopisk. Är det någon som någonsin har hört talas om någon som blivit drabbad av detta?
man kan ata vissa brie ostar bara inte de som ar opastoriserade. Men vanlig brie ar ingen fara