Rigor skrev 2008-12-11 22:07:49 följande:
Mums va god den där kycklingen verkar vara!Hur gör du med kycklingen när du kokar den själv?
Det är mkt julstädning nu så man knappt hinner titta här....
Det är underbart gott, tar lite tid bara men känslan av att göra allt själv e så skön.
Lägg kycklingen i stor kastrull och häll på vatten så det precis täcker. Koka upp och låt koka 3-4 min. (Man får en klarare buljong och slipper skumma om man gör så) Slå av vattnet och ha på nytt så det täcker. Tillsätt 1-2 morötter i bitar, 1 klyftad gul lök, 5-6 vitpepparkorn, ev ett par kryddpepparkorn, salt och ca 1 msk timjan. Låt kycklingen småkoka 50-60 min, beräknat på 1,2 kg kyckling.
Spara buljongen som blir men koka ner den något så smakar den mer. Använd den sedan när du gör såsen. =)
Lycka till!!