Svar på #2
Ja, usch - visst var det svårt!!!
Min fudge blev helt misslyckad (hade ingen termometer och kokade ca en kvart, men det var i en liten kastrull - då tar det tydligen längre tid...)
Jag hittade ett annat fudgerecept som var enklare: (men dyrare

)
400 gr choklad
375 gr kondenserad mjölk (en burk)
25 gr smör
>bryt sönder choklad, häll i mjölk och klicken smör. Smält över vattenbad.
Klä en form med aluminium
>Häll i smeten i formen, låt stå kallt på balkongen (eller i kylen) ett par timmar tills det stelnar. Skär i mumsbitar.
Jag har provat följande kombinationer:
Mörk choklad + 2 dl små marshmallows + 1 dl mandlar (MYCKET LYCKAT!
Vit choklad + saffran + frysta hallon (Lite misslyckat, hallonen vattnar sig - men väldigt gott med saffran!)
Vit choklad + tranbär + mandlar (lite misslyckat, tranbären vattnar sig och jag tycker de är lite väl sura. Men ganska gott på nåt sätt ändå...

)