Är det fullständigt livsfarligt med pastöriserad mögelost?
Jag väntar mitt fjärde barn och är i vecka 19 tror jag. Alla andra gånger när jag väntat barn (första gången 1995) var det helt lugnt att äta all slags ost bara den var pastöriserad så att ev listeriabakterier gått och dött. Nu säger barnmorskan att man inte får mögelost ens om den är pastöriserad, för att möglet tydligen kan vara farligt?
Vad är detta för dravel och vad grundas det på? Alla andra tre gångerna har jag ätit mögelost och mina barn har inte fötts hjärnlösa eller med hjärtat utanpå kroppen för det. De har inte blivit blinda heller utvecklingsstörda heller.
Så vad är grejen med möglet?
Anledningen till att jag frågar är att jag idag har fått en stor delikatesslåda med bla mögelost i som jag är så satans sugen på att sätta i mig, men om pojken i magen riskerar att bli efterbliven p ga mögelost så avstår jag ju.
Så, på vilket sätt är mögelosten farlig?