• hallonsoda0

    behöver snabbt svar!! hur länge håller uppskuren grönsallad?

    Får ca 15 gäster kl. 15.00 idag och skulle behöva förbereda det mesta redan nu för att hinna. Kan jag skära upp salladen nu redan? Det är alltså bara vanlig sallad, gurka och tomat. Eller blir den ofräsch och ful innan gästerna hinner komma?

  • Svar på tråden behöver snabbt svar!! hur länge håller uppskuren grönsallad?
  • La Lola

    Skär salladen o lägg i kallt vatten.
    Den blir supergod då!

    Gurka o tomat kan du plasta in så håller de sig ganska bra.

    Blanda ihop innan gästerna anländer.


    *mamma till Alma 8½ år, BF i mars med nr 2 (efter 3 års försökande)*
  • Miss Maya

    Den håller sig nog hyfsat, så länge den står i kylen. Fast kan du inte skära upp tomaterna senare? Tycker ofta de "kletar ner" extra mycket efter ett tag.

    När jag gjort sallad och ätit det som blivit över följande dag, tycker jag den hållt sig fin.

  • Maria40

    Jag skulle skölja och skära klart att, sedan lägga i 3 olika plastpåsar i kylen för att "röra ihop" när gästerna kommer.

    Sallad blir jättebra av en vända i kylen, krispig och fin.

  • Prettypink

    Skille nog följa tidigare talares tips, lägg salladen i vatten, in i kylen sen blandar du allt när gästerna kommer.
    Toomaterna och gurkan hackar du antingen då eller så lägger du det färdighackan i varsin skål eller påse. Tomaterna har en tendens att bli lite ofräscha.. Jag gillar mina nyskurna:)

Svar på tråden behöver snabbt svar!! hur länge håller uppskuren grönsallad?