• Gotlandsunge

    Hur strimlar ni potatisen till janssons?

    Kanske en helt korkad fråga men...

    Jag ska göra Janssons frestelse i morgon för första gången i hela mitt liv? Spännande.
    Men hur strimlar man potatisen sådär fint? I stavar?

    Står ni och gör det för hand? Eller hur gör ni?

  • Svar på tråden Hur strimlar ni potatisen till janssons?
  • Tecken

    Jag gör det i matberedaren.

  • Janice82

    Jag gjorde idag o jag tog en kniv o ja...skivade på ena hållet o sen på andra, de gick ganska fort hade ganska stora potatisar:)

  • Gotlandsunge

    Tettan skrev 2008-12-22 21:47:28 följande:


    Rivjärn
    Vilken sida av rivgärnet då? De grövsta är väl som riven ost/morätter typ, blir det inte för små bitar då? Eller det kanske bara blir gott?
  • Kaydina

    För hand för då känner jag mig extra duktig. Hade jag haft en Juliennefixargrej hade
    jag struntat i hur duktig jag var och använt den i stället.


  • Gotlandsunge

    Janice82 skrev 2008-12-22 21:47:56 följande:


    Jag gjorde idag o jag tog en kniv o ja...skivade på ena hållet o sen på andra, de gick ganska fort hade ganska stora potatisar:)
    Det blir nog för hand då... :)
  • Mathe

    River i matberedaren, mamma kommer nog att ondgöra sig över den för fiiint strimlade potatisen, men jag tycker det är godast så

  • Samson Biceps

    med hjälp av en vass kniv. eller knatatr in på Willys och köper färdig janssons denna gudomliga maträtt

  • augustin

    Jag har en gammal trebent rivare som var min mormors. Den är GULD värd. Med grövsta storleken på de runda rivskivorna man kan sätta i, så blir potatisen alldeles perfekt..

    USCH för skivad janssons eller stora tjocka potatisstavar

Svar på tråden Hur strimlar ni potatisen till janssons?