Recept på fylld fläskfilé
Tänkte laga fylld fläskfilé men har taskigt med fantasi.
Några bra tips?
Tänkte laga fylld fläskfilé men har taskigt med fantasi.
Några bra tips?
Det är jättegott att fylla med ädelost och ha små päronbitar på toppen:) låter specxiellt men det e supergott
Vi fyllde den sist med mosad fetaost o soltorkade tomater. Blev jätte gott.
Vitlöksost ska jag fylla min med och sen baka in i smördeg.
jag brukar bara krydda ordentligt skära den på längden (men ej helt igenom....och fylla med någon stark ost-... o sen vora bacon tätt omkring... trycka ihop den me baconet lixom..... man kan ju ha lite färska skivade championer me om man vill imellan...
Några fler förslag?
Salamiskivor o soltorkade tomater!!!
MUMS!
Det här är supergott
Italiensk fylld filé
1 fläskfilé (ca 600 g)
100 g mozzarellaost
5 marinerade soltorkade tomater eller färdig passerade
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
½ kruka färsk basilika
1 paket bacon (à 140 g)
2 msk smör eller margarin
Gör så här:
Ansa och skär ett djupt snitt på längden längs med filén. Vik upp filén.
Skiva osten i mindre bitar. Finhacka basilikan.
Salta och peppra i filén, fyll den ost, tomatbitar och basilika.
Linda baconskivor runt hela filén. Sätt ugnen på 200C.
Smält matfettet och bryn filén hastigt runt om.
Stek ca 20 min i ugnens mitt. Ta ut och skär med vass kniv i lagom stora bitar.
Eller stek direkt i ugn i ca 45 min.
Severa med klyftpotatis eller ris och sallad till.
Jag brukar skära ett djupt snitt längs med hela fläskfilén (inte helt igenom så man delar den i två bitar). Sen pressar jag några vitlöksklyftor och tar basilikablad och hackar eller klipper i pyttepyttebitar och sedan geggar ihop den pressade vitlöken med basilikan och lägger i skåran på fläskfilén.