Hård knäck
Ja, hur i hela friden får jag det? Min är av konsistensen "seg kola".
Jag vill ha HÅRD knäck.
Ja, hur i hela friden får jag det? Min är av konsistensen "seg kola".
Jag vill ha HÅRD knäck.
koka tills smeten är 130grader. då blir den hård.
Koka lite längre än vanligt. Om den är färdig kan du förvara den i kylskåpet så blir den hårdare.
Jag fick hård knäck men ville ha seg kola.Ska vi byta?
Första gången jag gjorde knäck.
Jag tycker mina smakar mer dajm än knäck,iofs är dajm också gott
Du kan få min...
Jag kokade i en stor kastrull och det fick koka vilt. Efter 30 minuter (första kulprovet) var den stenhård...
vera82 skrev 2008-12-28 20:14:51 följande:
Jag gjorde förresten knäcken i en stekpanna....om det spelar nån roll.
Stor kastrull så det kan stormkoka, på medelvärme blir inte temperaturen tillräckligt hög hur länge du en kokar den... så ta större kastrull och låt den stormkoka, 125grader står det för hård knäck i min kokbok.
Aha! Jo, jag har en enorm kastrull så jag kanske får testa i den då. Körde i stekpannan för att det var teflon. Således fastnade inget i den.
Jag kokade i en gjutjärnsgryta ganska stor bara ca 15-20 min.Gjorde kulprovet och det var klart.Ändå vart det stenhårt men gott ändå Vi har bra tänder i de här familjen,hehe!!
Var dock ute efter sega och mumsiga.
2dl grädde
2dl socker
2dl sirap
2msk smör
kokas upp och får sedan småputtra
tills man kan göra kulprovet i ett glas med kallt vatten.
När knäcken blir lämpligt hård i vattnet häller man i den hackade mandeln och häller upp den i formarna.