• qattla

    Hård knäck

    Ja, hur i hela friden får jag det? Min är av konsistensen "seg kola".
    Jag vill ha HÅRD knäck.

  • Svar på tråden Hård knäck
  • mammatalman

    koka tills smeten är 130grader. då blir den hård.

  • carola1977

    Koka lite längre än vanligt. Om den är färdig kan du förvara den i kylskåpet så blir den hårdare.

  • vera82

    Jag fick hård knäck men ville ha seg kola.Ska vi byta?
    Första gången jag gjorde knäck.
    Jag tycker mina smakar mer dajm än knäck,iofs är dajm också gott

  • svårt att vara unik

    Du kan få min...

    Jag kokade i en stor kastrull och det fick koka vilt. Efter 30 minuter (första kulprovet) var den stenhård...

  • qattla

    vera82 skrev 2008-12-28 20:14:51 följande:


    Jag fick hård knäck men ville ha seg kola.Ska vi byta? Första gången jag gjorde knäck. Jag tycker mina smakar mer dajm än knäck,iofs är dajm också gott
    Haha! Vad avis jag blir. Jag gjorde helt enligt receptet så jag vet fasen i mig inte vad annat jag kan gjort annorlunda. Jag kokade den dessutom i 50 minuter på medlevärme (annars kokar den över ju).

    Jag ska testa en gång till imorgon.
  • qattla

    Jag gjorde förresten knäcken i en stekpanna....om det spelar nån roll.

  • Yinsan

    Stor kastrull så det kan stormkoka, på medelvärme blir inte temperaturen tillräckligt hög hur länge du en kokar den... så ta större kastrull och låt den stormkoka, 125grader står det för hård knäck i min kokbok.

  • qattla

    Aha! Jo, jag har en enorm kastrull så jag kanske får testa i den då. Körde i stekpannan för att det var teflon. Således fastnade inget i den.

  • vera82

    Jag kokade i en gjutjärnsgryta ganska stor bara ca 15-20 min.Gjorde kulprovet och det var klart.Ändå vart det stenhårt men gott ändå Vi har bra tänder i de här familjen,hehe!!
    Var dock ute efter sega och mumsiga.

  • Carlshägg52

    2dl grädde
    2dl socker
    2dl sirap
    2msk smör

    kokas upp och får sedan småputtra
    tills man kan göra kulprovet i ett glas med kallt vatten.
    När knäcken blir lämpligt hård i vattnet häller man i den hackade mandeln och häller upp den i formarna.

Svar på tråden Hård knäck