• carolinacarolina

    Nyårsmeny för gravida (och barn)?

    TIPS TACK!

    Vi är ett litet sällskap med gravida och 2 1-åringar. Barnen behöver givetvis inte kunna äta allt, men iaf smaka en del. Jag vill gärna ha tips på förrätt, huvudrätt och efterrätt!

  • Svar på tråden Nyårsmeny för gravida (och barn)?
  • Lundby87

    natcho chips bricka. 2 goa dipper

    plankste. fläskfile med mos.
    barnen kan ha köttfärs limpa.

    fruktsallad med glass

  • carolinacarolina

    Plankstek är gott, men vi har inga plankor... Fruktsallad är bra till de små. Det kan ju förberedas redan imorgon också.

  • Lundby87

    tror det finns till bra pris på clas olsson om jag inte mins helt fel. Såldes om det va 2 eller 4 pack.

  • Lundby87

    Annars kan ni ju göra back & white.
    Barnen kan ha korv och potatis klyftor

  • Kaiserdom

    när vi har haft bjudningar så har vi ofta gjort korv och pommes, alt korv med bröd till de små, och vi andra har käkat den plannerade rätten...

    tips på förrätt - smörgåssnittar av olika slag (formfranska utan kanter med barnvänliga pålägg till de små och ev "vuxnare" pålägg till er andra)

    efterrätt - fruktsallad och grädde (grädde går ju nästan alltid hem hos små)


    ~Rebecca 06-12-28~ ~syskon i feb -09~
  • La Lola

    Här blir det räkcocktail, älgkött o potatisgratäng o fryst cheesecake.

    Passar alla i sällskapet.


    *mamma till Alma 8½ år, BF i mars med nr 2 (efter 3 års försökande)*
  • carolinacarolina

    Vi ska göra tunnbrödssnittar till förrätt tror jag, så då kan man ju ha bara smör eller liknande i vissa så barnen kan äta likadan mat som vi!

  • carolinacarolina

    La Lola, tyvärr har vi en skaldjursallergiker också... Din mat låter dock god, även om älg låter komplicerat! :)

  • La Lola
    carolinacarolina skrev 2008-12-30 15:42:31 följande:
    La Lola, tyvärr har vi en skaldjursallergiker också... Din mat låter dock god, även om älg låter komplicerat! :)
    aha!

    Komplicerat?
    Skär köttet i skivor, stek på båda sidor, lägg i gryta,  fyll på vatten, buljong o lite kryddor o låt puttra tills köttet är mört.
    Inte så väldans svårt då.

    Sen gör man sås på skyn i grytan.
    *mamma till Alma 8½ år, BF i mars med nr 2 (efter 3 års försökande)*
  • carolinacarolina

    Nä det lät iofs inte jättesvårt. Maken kom hem med lammracks nu, det blir säkert bra det med, till oss vuxna iaf.

Svar på tråden Nyårsmeny för gravida (och barn)?