Ditt recept på rödvinsås!!!
Har du ett recept på rödvinssås? Ange gärna vilken sorts vin som passar samt koktider. Jag har försökt mig på men det smakar blä när jag gör....
Har du ett recept på rödvinssås? Ange gärna vilken sorts vin som passar samt koktider. Jag har försökt mig på men det smakar blä när jag gör....
RÖDVINSSÅS
2+2 msk smör
1 liten gul lök
0,5 liten morot
1 vitlöksklyfta
6 krossade svartpepparkorn
1 msk tomatpuré
3,5 msk mjöl
4 dl rödvin
3 dl köttbuljong
1,5 ? 2 msk soya
2 krm timjan
2-3 krm salt
GÖR SÅSEN SÅ HÄR:
1. Hacka lök, morot och vitlök fint. Fräs dem i 2 msk smör tillsammans med svartpepparn utan att de får färg.
2. Tillsätt tomatpuré, pudra över mjölet, blanda och späd med 3 dl vin, buljong och soya i omgångar. Krydda. Koka i 15 min.
3. Sila såsen, vispa i resten av smöret, tillsätt 1 dl vin.
Jag tar det rödvin jag köpt att dricka till maten. Brukar göra denna såsen till inbakad oxfilé..
Det räcker alltså att koka i femton minuter? Läst i trådar att folk kokar den i typ flera timmar...?
maizena majsstärkelse ska det stå....
fem minuter?!
oj jag har nog fått timtal om bakfoten.
rödvinssås
2 msk rå- eller strösocker
4dl rödvin
2 msk koncentrerad kalvfond
2 msk balsamvinäger
1 msk maizena
1 msk smör
smält sockret på medelgod värme i en kastrull.
Tillsätt rödvin, kalvfond och balsamvinärger.
Låt koka ca 10min utan lock.
Blanda ut maizena i en msk vattenoch vispa ner det i såsen.
Koka upp underomrörning och vispa ner smöret sist.
Jag älskar denna såsen
väldigt enkel och väldigt god...
brukar ta de vin som ska serveras till maten
Jag har inga exakta mått på mitt recept tyvärr...men jag ska försöka...
1 röd lök
1 bit röd chili
två vitlöksklyftor
4 dl vin
lite balsamvinäger
lite kalvfond
Låt reducera en stund (15-30 min). Ha i lite grädde (typ 1/2 dl).
Det är också jättegott att låta en stjärnanis koka med.
Ska alla ingerdienser i på samma gång?
Allt på en gång.
Tack för era inspirerande recept. Jag lyckdes göra den godaste såsen ever. Jag tog lite från alla recept och resultatet blev super:
1 liten gul lök
1 liten rödlök
persilje blad o persilje stjälkar
salt
peppar
rosmarin
timjan
1/2 buljong tärning (konsums glatamatfria vegetariska buljong)
låt dessa puttra ihop i smör
pudra med mjöl
i med tre deciliter rött vin
skyn från lammsteken
1 dl grädde
lite socker
balsamico några droppar
låt puttra i två timmar
sila
vi hade såsen till lammstek o potatisgratäng med grekisk sallad. och jag måste säja att det typ var det godaste jag NÅGONSIN ätit.