Förrätt till nyår utan skaldjur & fisk
Behöver bra tips nu med en gång... Får absolut inte finnas fisk skaldjur eller nötter i den...
Behöver bra tips nu med en gång... Får absolut inte finnas fisk skaldjur eller nötter i den...
Parmalindade avocadoklyftor är gott!
ska skriva recept lite senare när jag har tid! om du vill ha det?
några snabba förslag på efterrätter oxå kanske??
Vi kör med den lättsamma varianten:
Keldas sparrissoppa. Värm. Häll upp soppan och lägg på en klick aioli och två kokta sparrisar på varje tallrik. (Man kan ha räkor eller ostron på också men nu ville du ju ha utan skaldjur)
Efterrätt: Ungsgratinerade äpplen. Skala och kärna äpplena. fyll hålet med en blandning av havregryn, smör, kanel och socker (typ som smulpajsdeg) ringla på lite sirap. Ungsgratinera så äpplena blir mjuka. Servera med vaniljglass.
Vi kör champinjonhattar fyllda med lite olika ostar (Blue cheese, vitlöksost, soltorkadtomat och oliver, paprika) och så skjuts in i ugnen
till det har vi vitlök och örtbaguetter med rien parmesan över
Cheddarsoppa med skinksnittar ska vi ha. Provlagade den första gången idag och den blev riktigt god.
Cheddarsoppa
Ingredienser
4 port
1 gul lök
smör
2 msk vetemjöl
8 dl mjölk
1 dl vispgrädde
2 grönsaksbuljongtärningar (jag använde kycklingbuljong)
3 dl riven Kvibille cheddar
Gör så här
Skala och hacka löken. Fräs den i smör i en kastrull. Rör i mjölet och häll på mjölk och grädde. Smula i buljongen. Låt koka ca 3 min. Rör i osten och låt inte soppan koka mer. Grovhacka nötterna. Servera soppan och strö över nötterna. Skinksnittar är gott till. TIPS! SKINKSNITTAR Bred först smör på skivat vitt bröd och sedan fransk senap. Doppa brödet i hackad gräslök och lägg på tunna skivor kokt skinka. Lägg ihop till dubbelmackor och skär i trekanter. Servera till soppan.
Kommer även ha knaperstekt bacon som garnityr på soppan.
Såg att jag inte fick bort meningen "strö över nötterna", i orginalreceptet ska man ha valnötter på, men dom går bort här.
En ostsoppa är alltid god. Du kan göra Ackis eller så kan du kanske ändra receptet lite:
1 finhackad gul lök
smör
2 msk vetemjöl
2 kycklingbuljongtärningar
8 dl vatten
2 äggulor
2-3 dl grädde
3 dl finriven ost
Fräs löken så den blir genomskinlig. Strö över mjölet. Späd med vatten, rör ordentligt så alla klumpar försvinner. Häll sedan på resten av vattnet och buljongträningarna. Koka i ca 10 minuter. Vispa sen ihop äggulorna med grädden. Häll ner i soppan under omrörning. Låt koka 2-3 minuter. Slå sedan av plattan. Strö ner osten försiktigt. Rör under tiden. Krydda med paprika eller cayennepulver. Häll upp i djupa tallrikar/skålar. Garnera med lite gräslök. Servera med rostade snittar och smör.