• Lottena

    Förrätt till nyår utan skaldjur & fisk

    Behöver bra tips nu med en gång... Får absolut inte finnas fisk skaldjur eller nötter i den...

  • Svar på tråden Förrätt till nyår utan skaldjur & fisk
  • Champagne
    Mozzarella med chili och mejram
    En mozzarellakula per person.
    Lätt Creme Fraiche
    Citron (rivet skal och saft)
    Chili
    Färsk Mejram
    salt peppar
    Olivolja

    Skär mozzarellakulorna i drygt centimetertjocka skivor, lägg på ett fat. Bred över creme fraiche. Riv citronskalet och häll på tillsammans med citronsaften. Strimla chili och drössla över tillsammans med mejrambladen. Salta peppra och ringla på lite god olivolja.
  • Champagne
    En sexig sallad
    Receptet är för 4 personer
    4-8 mogna färska fikon 4-8 skivor parmaskinka 2 buffelmozzarellor i skivor färsk basilika (grön och/eller röd) 1 msk flytande honung pressad citron

    Skär ett djupt kryss i fikonen och kläm till dem nederst så att de öppnar sig. Sätt dem på ett stort fat, lägg parmaskinkan och mozzarellan mellan fikonen. Strö på basilikan, ringla över honung, pressa över citron.


  • Malwa

    Parmalindade avocadoklyftor är gott!


    Ramlar man för att man dör eller dör man för att man ramlar?
  • Malwa

    ska skriva recept lite senare när jag har tid! om du vill ha det?


    Ramlar man för att man dör eller dör man för att man ramlar?
  • Lottena

    några snabba förslag på efterrätter oxå kanske??

  • Sencha
    Kycklingleverpastej
    Hacka en gul lök och en vitlöksklyfta fint. Tina kycklinglever (400 g) och skär i mindre bitar. Stek lök och lever försiktigt i smör tills det är genomstekt. Häll ev på liiite vatten och låt efterkoka under lock några minuter. Häll ner alltsammans i matberedare. I med lite salt, timjan och svartpeppar. Klicka i 25 g rumsvarmt smör. Kör matberedaren så det blir ordentligt mosat. Tillsätt 0,75 dl grädde i en fin stråle medan maskinen kör. Häll allt i en form och stäl i kylen några timmar. Servera med bröd och ättiksgurka.
  • Auris

    Vi kör med den lättsamma varianten:
    Keldas sparrissoppa. Värm. Häll upp soppan och lägg på en klick aioli och två kokta sparrisar på varje tallrik. (Man kan ha räkor eller ostron på också men nu ville du ju ha utan skaldjur)

    Efterrätt: Ungsgratinerade äpplen. Skala och kärna äpplena. fyll hålet med en blandning av havregryn, smör, kanel och socker (typ som smulpajsdeg) ringla på lite sirap. Ungsgratinera så äpplena blir mjuka. Servera med vaniljglass.

  • Lemice

    Vi kör champinjonhattar fyllda med lite olika ostar (Blue cheese, vitlöksost, soltorkadtomat och oliver, paprika) och så skjuts in i ugnen

    till det har vi vitlök och örtbaguetter med rien parmesan över

  • Ackis

    Cheddarsoppa med skinksnittar ska vi ha. Provlagade den första gången idag och den blev riktigt god.

    Cheddarsoppa

    Ingredienser
    4 port

    1 gul lök
    smör
    2 msk vetemjöl
    8 dl mjölk
    1 dl vispgrädde
    2 grönsaksbuljongtärningar (jag använde kycklingbuljong)
    3 dl riven Kvibille cheddar

    Gör så här
    Skala och hacka löken. Fräs den i smör i en kastrull. Rör i mjölet och häll på mjölk och grädde. Smula i buljongen. Låt koka ca 3 min. Rör i osten och låt inte soppan koka mer. Grovhacka nötterna. Servera soppan och strö över nötterna. Skinksnittar är gott till. TIPS! SKINKSNITTAR Bred först smör på skivat vitt bröd och sedan fransk senap. Doppa brödet i hackad gräslök och lägg på tunna skivor kokt skinka. Lägg ihop till dubbelmackor och skär i trekanter. Servera till soppan.

    Kommer även ha knaperstekt bacon som garnityr på soppan.

  • Ackis

    Såg att jag inte fick bort meningen "strö över nötterna", i orginalreceptet ska man ha valnötter på, men dom går bort här.

  • h8him

    En ostsoppa är alltid god. Du kan göra Ackis eller så kan du kanske ändra receptet lite:

    1 finhackad gul lök
    smör
    2 msk vetemjöl
    2 kycklingbuljongtärningar
    8 dl vatten
    2 äggulor
    2-3 dl grädde
    3 dl finriven ost

    Fräs löken så den blir genomskinlig. Strö över mjölet. Späd med vatten, rör ordentligt så alla klumpar försvinner. Häll sedan på resten av vattnet och buljongträningarna. Koka i ca 10 minuter. Vispa sen ihop äggulorna med grädden. Häll ner i soppan under omrörning. Låt koka 2-3 minuter. Slå sedan av plattan. Strö ner osten försiktigt. Rör under tiden. Krydda med paprika eller cayennepulver. Häll upp i djupa tallrikar/skålar. Garnera med lite gräslök. Servera med rostade snittar och smör.

Svar på tråden Förrätt till nyår utan skaldjur & fisk